Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

#23 Een gedicht schrijven voor een belangrijk persoon

op 30/11/2012

Vrij snel na het plaatsen van mijn lijst met Day Zero Projecten, kreeg ik een what’s app berichtje van mijn zusje. Vanuit het Apostolisch Genootschap in Assen was haar gevraagd of zij tijdens het declamatorium (24 december) wilde vertellen hoe zij de doop van haar dochtertje heeft beleefd. Eigenlijk wilde ze dat niet, tenzij… ik een gedicht voor haar wilde schrijven hierover.

Een behoorlijke uitdaging natuurlijk, want ik weet wel wat er door mij als trotse tante heen ging, maar is dat voor een moeder net zo? Of is het intenser? Daarnaast vind ik het stiekem ook wel een eer dat mijn zusje wel een gedicht van mij voor wil laten dragen op dat moment. Ja, laten, want ze weet van zichzelf dat ze dat niet wil en niet kan (qua drooghouden dan). En nee, ik doe het ook niet zelf, dat zie ik dus echt niet zitten. Dus dan moeten ze maar op zoek naar iemand die het voor gaat dragen. Maar dat komt vast goed…

Het gedicht wat ik geschreven heb, dat plaats ik nog wel een keer na het declamatorium. Dan hoort iedereen het op dat moment en kunnen er geen mensen zijn die het van te voren al gelezen hebben. Althans, niet veel mensen, want er zijn er natuurlijk altijd wel een paar…


5 responses to “#23 Een gedicht schrijven voor een belangrijk persoon

 1. Julie Mestdagh schreef:

  He, wat fijn dat jouw zus dat aan jou heeft gevraagd, lijkt me een hele eer. En ben heel benieuwd om jouw gedicht te lezen nadien!

  • patrician46 schreef:

   Voelt inderdaad als een hele eer!!! Al had ik nadat ik ja had gezegd wel even zo iets van waar begin ik aan? Maar dat is dan meer mijn onzekerheid haha.

   Uiteraard laat ik het nadien lezen hier!!!

 2. jennn schreef:

  Ik ben benieuwd!

 3. […] Een gedicht schrijven voor een belangrijk persoon […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: