Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

#16: Een nieuwe trap gerealiseerd krijgen

op 21/01/2013

10 januari was het eindelijk zover… We kregen onze nieuwe trap. Maar daarvoor moest er natuurlijk eerst nog wel wat gebeuren. Want de vloerbedekking die op de trap lag moest er af. Dat had Daphne al in oktober (!) gedaan onder het mom van je kunt niet vroeg genoeg beginnen, want straks heb ik er geen tijd meer voor. Dus, vanaf oktober zag onze trap er zo uit:

trap1

Een saai houten geval dus, waarbij je, als het donker was, het licht vanuit de kelder tussen de spleten door zag komen. Bovendien zat in de eerste bocht van de trap (hier dus op de foto) een behoorlijke kraak die je echt altijd hoorde. Stiekem hoopte ik dat die zou verdwijnen bij het renoveren van de trap, maar ik wist niet of dat zou kunnen.

Daphne had 10 en 11 januari vrij, zodat men ook echt kon komen voor de trap. Zelf ben ik gewoon gaan werken. Bij thuiskomst na dag 1 zag de trap er al als volgt uit:

trap 2

Vrij ver af dus. De zijkanten van de trap moesten nog wat bijgewerkt en de overloop moest nog doorgetrokken worden in hetzelfde laminaat als wat op de trap lag. Maar goed, men had twee hele dagen uitgetrokken voor de trap en het leek erop dat men geen hele tweede dag meer nodig had. En dat bleek ook het geval te zijn.

De tweede dag was men vrij vroeg weg en hadden wij eindelijk onze vernieuwde trap. Een gevoel van trots, want dit was waar wij de afgelopen tijd onder meer voor gewerkt hebben. We wisten natuurlijk wel ongeveer hoe het eruit zou zien, maar om dan het werkelijke einddresultaat te zien was toch wel even heel mooi:

trap 3

En… De kraak is er toch echt zo goed als helemaal uit!!! Je hoort heel zachtjes nog wel wat, maar het valt eigenlijk niet meer op. 😀


3 responses to “#16: Een nieuwe trap gerealiseerd krijgen

  1. Julie Mestdagh schreef:

    Wat is ie mooi geworden! Knap!

  2. Tiny Raijmakers schreef:

    Dat is weer een trap. Mooi!!

  3. […] actief met het Day Zero Project, waar ik met regelmaat over schreef. Thuis kregen we een nieuwe trap en o ja… ik moest aan een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: