Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Vredesconcert

op 02/10/2013

ploa-300x157Afgelopen vrijdag zijn wij vertrokken voor een weekendje Assen. Van te voren had ik van mijn moeder een smsje gehad dat zij in het gebouw van het Apostolisch Genootschap een vredesconcert hadden in het kader van de Vredesweek. Dit werd georganiseerd onder de kap van het Platform Levensbeschouwelijke Organisaties Assen. De vraag van mijn moeder was of ik dan ook mee wilde zingen. Nou zijn het allemaal liederen die gezongen zouden worden die ik toch ken, en ook al had ik niet mee gerepeteerd, in Assen is men het gelukkig nog altijd wel gewend dat ik meezing als het kan en als ik er ben.

Dus zo kwam het dat Daphne afgelopen vrijdag naar vrienden van ons ging en ik met mijn ouders naar het gebouw voor het vredesconcert. Ik had van te voren al wel een programma gezien, maar had daar natuurlijk nog niet echt een beeld bij. Aan het einde van de avond echter wel.

Het concert begon met een optreden van de “muziekdokters”. Dit is een groep ontstaan door begeleiders en cliënten van GGZ Drenthe. Bijzonder is dat zij ook voor het Koningspaar hebben opgetreden bij hun bezoek aan Drenthe.

Daarna was er een optreden van een Vrijzinnig Protestants koor, die liederen uit hun nieuwe liedboek zongen.

Dit werd gevolgd door een in Nederland geboren en getogen man met Armeens bloed die het muziekinstrument uit zijn land heeft leren bespelen; de Duduk.

Duduk_(landscape)

 

Een instrument gemaakt van Abrikozenhout. De klanken hieruit of althans het stuk wat gespeeld werd was erg triest van klank, maar dat komt door de onderdrukking van Armenië gedurende vele jaren.

Dit optreden werd gevolgd door een Rooms-Katholiek koor, die liederen over de vrede lieten horen uit verschillende talen.

Na de pauze ging het programma verder met een groep Molukkers die op verschillende blaasinstrumenten muziek maakten waaronder een panfluit.

Het concert werd afgesloten met het jeugdkoor/projectkoor van het Apostolisch Genootschap, waar ik dus ook bij meezong. Wij zongen verschillende liederen uit onze jeugdkoorbundel (voornamelijk Engelstalig) en kregen hierop hele leuke reacties uit de zaal.

Daarna werd gezamenlijk afgesloten met het lied “We are the world”. Bij het verlaten van de zaal door de gasten hebben wij nog gezongen met de groep van het “ApGen” zodat men niet in stilte de zaal hoefde te verlaten. Echter… veel mensen bleven nog staan luisteren.

In elk geval was het wel een geslaagde avond en leuk om eens mee te maken.

 


One response to “Vredesconcert

  1. […] omdat tijdens een training de regenbui uit de lucht kwam vallen. Ook nam ik in oktober deel aan een Vredesconcert in Assen. Een mooie […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: