Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Gek eigenlijk…

op 25/12/2013

Gek eigenlijk hoe je gedachten zo met je op de loop kunnen gaan en gevoelens je kunnen beïnvloeden. Zeker zo rond de feestdagen gaan mijn gedachten toch ook altijd uit naar dierbaren die ik helaas moet missen. Sommigen al jaren, anderen nog pril. Maar toch verpest dat het goede gevoel van kerst niet. Het verdriet en gemis is draagzaam geworden. Verdriet heeft misschien wel een plekje gekregen, het is goed zo. Gemis blijft maar dat is natuurlijk logisch. Je hebt een geschiedenis met mensen die je dierbaar waren en niet meer “onder de levenden” zijn. Of dat nou familie is of mensen die je op andere plaatsen in het leven tegen bent gekomen. Of ze nu al lang overleden zijn of pas heel pril.

Anderzijds is bij ons binnen het Apostolisch Genootschap eerste kerstdag de dag waarop een dienst gehouden wordt en jongeren vanaf 4 jaar een musical opvoeren. Zo ook mijn nichtje in Assen. Zij wordt morgen 5 jaar en mocht vandaag voor het eerst in een musical spelen. Toen wij rond Sinterklaas in Assen waren, wist ze al vol trots haar tekst te vertellen en te vertellen dat ze niet kon wachten tot ze mocht spelen. Vandaag was het voor haar dan zover en mocht ze het zinnetje tekst wat ze had opzeggen tijdens het spel. En, ook al was ik er niet bij, dankzij mijn zusje kon ik toch dat stukje zien aangezien het vastgelegd was op camera. Door dat filmpje en de foto’s die ik kreeg ging ik weer terugdenken aan mijn eigen eerste kerstspel zoals we dat toen nog noemden.
Of nou ja, of het echt de eerste was weet ik niet, maar ik geloof het haast wel. Ik weet nog dat ik met een vriendinnetje samen de rol van zweefvlieg had. En dat we tekst hadden: “zoem, zoem… Ze denken dat we wespen zijn.”
Helaas heb ik daar (volgens mij) geen foto’s van, anders was dat natuurlijk leuk om in te voegen bij deze blog. Maar het blijft grappig om te merken hoeveel indruk een stukje tekst of een rol heeft gehad. Ik hoop dat mijn nichtje over 25 jaar ook nog altijd kan terug denken aan haar eerste stukje tekst: “wat zijn dat voor koekjes eigenlijk?” Ach, en anders kan ze die hier terug vinden 😉

Rest mij nog jullie allemaal fijne feestdagen te wensen en natuurlijk een heel mooi 2014 waarin alles mag gebeuren wat je je wensen kan!!!

2014


One response to “Gek eigenlijk…

  1. Tiny Raijmakers schreef:

    Wat je al op mijn blog zei sommige zaken blijven je je hele leven bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: