Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Happy Challenge #1: Wat is van waarde?

op 18/01/2014

sidebarhappy-350Via de blog van Jenn hoorde ik van de Happy Challenge. De challenge is bedacht door MariekeKelly en Lisanne, met als doel om je bewust te maken van je dromen, geluk en wat je allemaal al hebt. Kortom, dingen waar je happy van wordt. Wekelijks plaatsen zij daarvoor op hun blogs en op facebook een opdracht om over na te denken en bij jezelf eens goed na te denken. De eerste opdracht was om uit een lijst 3 waarden te kiezen, of zelf te bedenken die voor jou het allerbelangrijkst zijn in je leven.

Het was niet heel makkelijk om de 3 allerbelangrijkste waarden te kiezen omdat er meefdere zijn die ik erg belangrijk vind. Maar toch is het me gelukt en heb ik 3 waarden uitgekozen die ik hier ga toelichten.

1. Respect
Respect, maar ook tolerantie staan voor mij toch wel op nummer 1. Wie wil er immers niet geaccepteerd worden zoals hij of zij is? Ik beken heel eerlijk dat ook ik, zoals ieder ander waarschijnlijk wel vooroordelen heeft, maar dat ik toch ook wel probeer om die vooroordelen opzij te zetten in het contact met mijn medemens.

2. Gezondheid
Gezondheid is ook een hele belangrijke waarde voor mij. Je wilt natuurlijk niets liever dan gezond zijn en als dat even niet zo is, dan wil je er alles aan doen om zo snel mogelijk weer gezond te worden. En ik denk, dat op het moment dat je ziek bent, je pas echt beseft hoe fijn en belangrijk het is om gezond te zijn. Gelukkig ben ik zelf niet ziek ofzo, maar heb wel de nodige ziektes in mijn omgeving meegemaakt.
Gezondheid betekent voor mij ook het proberen een gezonde levensstijl aan te nemen, waar ik dan ook echt aan aan het werken ben.

3. Familie
Op 3 staat familie. Omdat mijn familie heel belangrijk voor mij is. Zeker nu de afstand tussen mij en mijn familie erg groot is merk ik eigenlijk hoe belangrijk ze eigenlijk echt voor mij zijn. Ik heb soms momenten dat ik ze gewoon ontzettend mis ook al heb ik ze pas gezien of weet ik dat ik ze bijna ga zien. En natuurlijk zijn er bepaalde momenten en feestdagen waarop je je familie om je heen wilt hebben en die afstand even vervloekt, ook al heb ik er zelf voor gekozen om naar Limburg te gaan.

En welke waarden zijn voor jou belangrijk???

happychallenge-achtergrond-transparant


14 responses to “Happy Challenge #1: Wat is van waarde?

 1. jennn schreef:

  Wat leuk dat je ook mee gaat doen!

 2. Marieke schreef:

  Leuk dat je meedoet! Mooie waarden heb je gekozen! 🙂

 3. Caroline (Ft. Hermione) schreef:

  Mooie waarden die je hebt uitgekozen! Nog veel succes met de volgende opdrachten! 🙂

 4. Zoë-Amber schreef:

  Mooie keuzes, erg anders dan de mijne!
  Top dat je ook meedoet!

  Ik ga je volgen! =D

 5. […] van de Happy Challenge. Deze keer is het tijd om te dromen. Nadat vorige week datgene wat voor mij van waarde is aan de orde kwam, moest ik dus nu na gaan denken over de dromen die ik heb. En ja dromen heb ik. […]

 6. Iris schreef:

  Mooie waarden!
  Gezondheid is inderdaad erg belangrijk. Goed van je dat je daar bewust op gaat letten!

 7. […] deed ik in het begin van dit jaar mee aan de Happy Challenge. Iedere week kwam er een nieuwe opdracht online om over na te denken. Een leuke challenge waar ik […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: