Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

“Hoge thee”

op 02/02/2014

Of, op zijn Engels, High Tea. Dat is wat wij vandaag hadden met ons koor, Koor Voyage. Om 1 uur konden we terecht in de Bernardushoeve te Ubachsberg. Ubachs wat? Ja, dat dacht ik ook toen ik er voor het eerst van hoorde. Maar Ubachsberg hoort bij de gemeente Voerendaal en ligt op een paar kilometer van Kerkrade en Heerlen in een prachtige omgeving met bijzonder mooie uitzichten.

Van die uitzichten zagen we vandaag echter weinig, want we zaten (uiteraard) binnen. De ruimte waar wij zaten werd warm gehouden door middel van een aantal heaters en een heuse houtkachel. Op die kachel stond een oude fluitketel gevuld met water en op een gegeven moment was dus echt te zien dat het water kookte.

Goed, eenmaal binnen kregen we een welkomstdrankje. Er was keuze uit iets met alcohol en Jus d’orange. Aangezien ik reed, koos ik dus voor de jus. Bovendien, ik ben geen grote alcoholliefhebber, dus dat werd hem sowieso al niet. Vervolgens nuttigden we ons drankje en moesten we nog even wachten voor we echt konden beginnen met de high tea. Dit omdat de warme gerechten nog in de over zaten aangezien er ook nog een groep voor ons was geweest.

Men had bij de Bernardushoeve ervoor gekozen om de high tea in een soort van buffetvorm aan te bieden, waarbij voor iedereen (uiteraard) één hapje van iedere soort was. Dit omdat voor een grote groep als waarmee wij er waren er niet genoeg etageres waren om het eten op te dienen. Maar dit was een prima oplossing en goed geregeld.

603987_673532916039257_163320339_n

Foto: Lenie Boessen-Heldens

Ik schreef net al dat er voor iedereen van elk hapje één stuk was. Maar toen we onze borden konden vullen en weer aan tafel zaten werd er al snel geruild onderling omdat sommigen onder ons de quiche wel lekker vonden en een ander niet, of gewoon omdat sommigen (zoals ik) aan de lijn zijn en niet alles wilden eten. Vooral bij de zoete hapjes heb ik toch wel één en ander laten liggen. Dat was me toch echt wat teveel. Dus enkele van de zoete hapjes heb ik weggegeven, anderen heb ik laten liggen.

In elk geval was de high tea zeer geslaagd. Er was op zich genoeg keuze in diverse hapjes. Maar toch is deze niet te vergelijken met de high tea die wij in het Kurhaus hebben gehad. Al is denk ik geen enkele high tea daar echt mee te vergelijken hoor! Maar in vergelijking met andere high tea’s die ik heb gehad was deze ook zeer zeker heel geslaagd 😀

Volg mijn blog op bloglovin!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: