Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

ER OP UIT: Boekenfestijn Maastricht

op 09/02/2014

foto 3

Zaterdag 8 februari ben ik met Daphne, mijn schoonmoeder en een vriendin van mijn schoonmoeder naar het boekenfestijn in het MECC in Maastricht geweest.
Ik had al wel eens gehoord van het boekenfestijn, maar wist eerlijk gezegd niet helemaal wat het inhield, behalve dat er heel veel, maar dan ook echt heel veel boeken waren. Dat er ook een afdeling met enkele hobby materialen was, dat wist ik dan bijvoorbeeld weer niet.

De entree voor deze beurs was gratis. Bij binnenkomst kwamen we eerst langs de baby voorleesboeken. En daar konden we natuurlijk niet zomaar aan voorbij lopen. Menig boek werd vastgepakt, bekeken en weer terug gelegd. Een boek genaamd “mama en ik” verdween wel in de blauwe boekentrolley die je bij de ingang kon pakken.
foto4De volgende rij waren boeken over sprookjes en dergelijke. Dit waren dus echt meer de voorleesboeken. We troffen een boek aan met allemaal 2 minuten verhaaltjes van Disney. En een Disney gek als Daphne moet zo’n boek natuurlijk hebben. Dus ook die verdween in de trolley. Hebben we meteen een leuk voorleesboek voor ons kindje.

foto 2

Helaas lag het grote boek van Jip en Janneke er niet tussen. Dat is een boek wat ik dan weer heel graag had gehad. Toch een beetje nostalgie om dat grote boek op schoot te hebben en er uit voor te lezen.

Na een kop koffie zijn we vervolgens verder gaan neuzen tussen de boeken. En ook al lees ik veel boeken op mijn telefoon of mijn E-reader, ik vind het wel leuk om te neuzen tussen al die boeken en te kijken of er misschien iets tussen ligt wat ik mee zou willen nemen.

foto 1

En dat bleek het geval. Net toe Daphne even geen puf meer had om mee te gaan slenteren tussen de boeken en op de kop van een rij op mij bleef wachten, zag ik een boek van uitgeverij La Vita. Dit is een uitgever van lesbische boeken. En dat zijn boeken die ik vaak toch wel origineel heb. Daarnaast heb ik een aantal ook digitaal, maar de meesten toch wel echt als boek. Dus even snel een foto van het boek gemaakt en via What’s App naar Daphne gestuurd, die snel achter mij stond. Allebei hebben we de achterkant van het boek gelezen en besloten hem maar mee te nemen. Daphne heeft aangegeven hier in te gaan beginnen met lezen. En voor de baby er is wil ze hem uit hebben, dus ze heeft nog meer dan 4 weken. Of minder natuurlijk als de kleine besluit eerder te komen haha.

110_4251

In de regionale krantjes stonden verleden week diverse bonnen die in te leveren waren bij het Boekenfestijn, waaronder een gratis boek voor iedere betalende klant. Wij hadden twee bonnen en mijn schoonmoeder had een bon. En dus hebben we de inhoud van onze trolley even verdeeld en heeft Daphne de kinderboeken betaald en ik het andere boek. Zo doende kregen we dus ook twee gratis boeken. Daarvoor was er een aparte stand waar je uit een select aantal boeken één uit kon zoeken. Wij hebben allebei een boek uitgezocht; één over de orkaan Katrina die in America het leven plat legde en een leesboek wat ons allebei erg leuk leek. Mijn schoonmoeder gaf aan dat wij ook op haar bon een boek uit konden zoeken. Nou ja en voor musical liefhebbers als ons was die laatste keuze snel gemaakt.

Terugkijkend op het Boekenfestijn was het een hele leuke dag, maar ook een lange dag. Het was fijn dat er wel gelegenheid was om koffie te drinken, maar ik vond het eerlijk gezegd wel erg jammer dat als je tussen de middag wat wilde eten, je alleen maar kon kiezen uit patat en snacks en dat er niet “gewoon” iets als een broodje met ham ofzo was.
In elk geval gaan wij volgend jaar denk ik wel weer een kijkje nemen om te zien of er weer leuke boeken voor ons of onze kleine spruit te vinden zijn.


2 responses to “ER OP UIT: Boekenfestijn Maastricht

  1. Oeh, het Boekenfestijn. Ik ken het al vrij lang, maar ik ga bewust niet zo vaak. Een bezoekje aan het festijn is namelijk niet zo goed voor mijn portemonnee… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: