Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

HAPPY CHALLENGE #4: Wat wil je veranderen?

op 10/02/2014

happychallenge-achtergrond-transparant

Alweer tijd voor de vierde opdracht van de happy challenge. Deze week is de vraag wat je wil veranderen in je leven. Daarvoor is het de bedoeling dat je 3 dingen op een rijtje zet die je aan je leven wilt toevoegen. Vervolgens is het ook de bedoeling om 3 dingen te benoemen waar je minder tijd en energie aan wilt geven, zodat je meer ruimte krijgt om te gebruiken voor de dingen die je wilt toevoegen. Ik ben er over na gaan denken en eigenlijk kwam ik al vrij snel tot een lijstje met dingen die ik aan mijn leven toe zou willen voegen. Wat ik toe wil voegen aan mijn leven is:

 • Uitstapjes

Ik zou graag vaker naar buiten willen. En dan niet gewoon voor een wandelingetje, maar meer om echt dingen te ondernemen en te kijken wat Zuid-Limburg allemaal nog meer te bieden heeft dan wat ik al gezien heb. Of lekker wandelen op de Brunssumerheide of andere natuurgebieden hier in de omgeving. Gewoon even echt uit mijn eigen buurt zeg maar.

 • Zelfvertrouwen

Een tweede punt wat ik toe zou willen voegen aan mijn leven is het hebben van meer zelfvertrouwen. Ik kan je wel vertellen dat ik daar al hard aan aan het werken ben en dat ik merk, nu bijvoorbeeld het afvallen toch wel lukt, dat ik wel een beetje zekerder wordt van mijn kunnen en daardoor ook wat meer zelfvertrouwen krijg. Daarnaast merk ik dat ik het makkelijker ga vinden om alleen wat te doen. Zoals bijvoorbeeld het zwemmen vorige week. Dat zou ik normaal gesproken doodeng hebben gevonden, maar ik heb het gedaan en ik vond het eigenlijk ook wel lekker.
Een ander voorbeeld is het hardlopen. Waar ik eerst het verschrikkelijk vond al mensen me zouden zien of zouden herkennen, merk ik wel dat ik er nu minder moeite mee heb. Zo sprak vanmorgen een collega mij aan dat ze mij gisteren had zien hardlopen.

 • Eten

Het derde punt wat ik graag toe zou willen voegen aan mijn leven is bewuster met eten om gaan. Nog minder toegeven aan momenten waarop ik zin heb in iets zoets. En me meer verdiepen in wat nou eigenlijk echt gezond is en waarom. In wat samen gaat en wat niet. Gewoon zeg maar wat meer de achtergrond van eten en voeding achterhalen zeg maar. Niet vanuit een cursus of zo, maar gewoon op mijn eigen tempo, op mijn eigen manier en zoals ik het wil. Als ik het op mijn manier kan doen, dan blijft het bij mij ook beter hangen en ben ik er bewuster mee bezig.

 

woordenwolk

En dan zijn er natuurlijk ook 3 dingen die ik moet minderen of uit mijn leven moet zien te krijgen zodat ik meer tijd krijg voor het toevoegen van de bovenstaande 3 punten. Dingen die ik wil schrappen of minderen zijn:

 • Onzekerheid

Tja, als ik zelfverzekerder wil worden, dan is er natuurlijk geen ruimte voor onzekerheid. En dus is dat iets wat ik uit wil bannen. Door met mezelf de strijd aan te gaan, mijn grenzen te verleggen. Met hardlopen nog net één lantaarnpaal verder lopen als ik eigenlijk niet meer kan. Zo kwam het ook dat ik afgelopen week voor het eerst over de 4km grens heen ben gegaan. Dus ik kan het wel. En zo, heel langzaam wijkt die onzekerheid beetje bij beetje.

 • Afwachten

Ik wil minder een afwachtende houding aannemen en meer, of beter gezegd sneller, beslissingen nemen. Meer aangeven wat ik wil, denk of voel, zonder eerst af te wachten of ik zoiets wel kan zeggen of aan kan geven. Eigenlijk wil ik dus meer voor mezelf opkomen en staan achter wie ik ben en wat ik denk.

 • Vet

Het laatste punt wat ik wil minderen is ongezond eten. Snoepen heb ik al wel heel ver uitgebannen, ik snoep nog wel eens, maar toch echt wel met mate. Ik merk wel dat als ik nu eens snoep, dat het lekkerder is dan toen ik veel snoepte. Ik ben me nu bewuster van wat ik eet zal ik maar zeggen. Dat maakt ook dat ik minder de behoefte heb aan meer zoet en meer snoep. Bewust proeven helpt dus.

En jij? Wat zou jij willen veranderen aan je leven? Laat het achter in een reactie, of schrijf natuurlijk je eigen blog!

sidebarhappy-350


5 responses to “HAPPY CHALLENGE #4: Wat wil je veranderen?

 1. Very Much Dutch schreef:

  Ik vind je punten echt heel gaaf! Uitstapjes, gezonder eten, enzovoort! 🙂 Nooit aangedacht, maar wel belangerijk!

 2. jennn schreef:

  Mooi ingevuld! Die van mij weet je te vinden 😉

 3. […] behaald te worden, maar kleine stapjes kan je wel al zetten. Daarvoor was de opdracht van vorige week een handige […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: