Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

MUZIEK: De Steen

op 12/02/2014

Dit is en blijft een prachtig nummer. Origineel geschreven en gezongen door Bram Vermeulen, maar in de loop der jaren ook gezongen door Stef Bos en Paul de Leeuw.

Een lied wat, mede natuurlijk vanwege de tekst, veel gebruikt wordt bij uitvaarten. Een uitvaart waarbij we dit lied ook hebben gebruikt is de uitvaart van mijn overgroot oma. Mijn zusje had een prachtige presentatie over oma gemaakt waarbij allerlei foto’s getoond werden. Deze werden gedragen door dit lied.

Waardoor komt het toch dat dit lied zoveel gebruikt wordt bij dergelijke momenten? Misschien komt het echt door de tekst. Immers, proberen we niet allemaal op onze eigen manier ervoor te zorgen dat wij na onze dood niet vergeten worden? Symbolisch kan je dat heel mooi doen door een steen te verleggen in een rivier. Daarvoor hoef je niet persé echt de rivier in te lopen, een steen op te pakken en hem elders neer te leggen. Je kan ook een extra steen aan de rivier toevoegen.

souvenir-presse-papier-kei-steen

Een steen kan je zachtjes in het water laten zakken waardoor alleen die steen echt een plek krijgt en een klein stukje stroming veranderd. Maar je kan een steen ook hard in het water gooien en daarmee wellicht andere stenen in beweging brengen. Zo verleg je met één kleine handeling een boel stenen en veroorzaak je een grotere verandering in de stroming van het water.

Wanneer ik op vakantie ben en ik kom in de buurt van water, dan kan ik het eigenlijk ook nooit laten om een steen aan het water toe te voegen. Een klein stukje van de stroom te verleggen. Ook al weet ik niet of ik “nooit zal zijn vergeten” maar ik heb wel het “bewijs van mijn bestaan” geleverd. En jij? Uiteraard doe je dat niet alleen maar door echt een steen te verleggen in een rivier, maar ook op je eigen vierkante meter kan je een “steen” verleggen. Door aandacht te besteden aan iemand, een knuffel, een knipoog, een hand. Kleine dingen die voor een ander heel veel kunnen betekenen. Jij kan hun dag veranderen door een klein gebaar.

desteenwolk

 

Doe jij dat ook? Verleg jij een steen?


One response to “MUZIEK: De Steen

  1. […] “de steen” van Bram Vermeulen. Maar dat komt misschien ook wel omdat ik daar pas een blog over heb geschreven en ik hem dus continue in mijn recente berichten zie […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: