Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

MUZIEK: Tears in Heaven

op 18/02/2014

Tears in heaven van Eric Clapton is een lied wat mij altijd kippenvel bezorgd. Ik weet niet wat het is wat daarvoor zorgt. Of het het verhaal van het lied is of eigen herinneringen. Maar regelmatig heb ik het kippenvel groot op de armen staan of moet ik een traantje wegpinken als ik alleen ben.

Aanleiding tot het schrijven van dit lied is natuurlijk de tragische dood van het zoontje van Eric Clapton, die op zijn 4e van de 53e verdieping van een wolkenkrabber viel. In het lied heeft Eric Clapton enkele vragen aan zijn zoontje. Vragen over hoe het zou zijn, wanneer zij elkaar weer zouden zien in de hemel. Vragen als:

  • Zou je mijn naam nog weten?
  • Zou jij nog dezelfde zijn?
  • Zou je mijn hand vasthouden?

m1cysa6wa41x

Eigenlijk zijn dat natuurlijk hele normale vragen wanneer je denkt aan een overledene en aan hoe het zou zijn als je die persoon eens zou zien. Ik heb ook wel eens van die vragen. Dit nummer is gedraaid op de crematie van mijn opa van vaders kant. De opa waar ik veel, heel veel, te vinden was. De opa die een week voor mijn verjaardag overleed en 2 dagen voor mijn verjaardag werd gecremeerd (mijn andere opa overleed overigens 2 jaar later; 6 dagen voor mijn verjaardag en werd, hoe wrang eigenlijk, precies 2 jaar na mijn eerste opa gecremeerd)

Ik zou bijvoorbeeld van mijn opa willen weten hoe hij over mij denkt. Of hij trots op me is, wat hij me nog zou willen of kunnen leren. Ik zou mijn opa vragen of we nog eens samen naar het bos gaan, lekker wandelen. Dat deed ik vroeger heel veel met mijn opa en oma. Opa gooide dan regelmatig bladeren over mij heen. Of we gingen eikels en kastanjes zoeken. Of bladeren en die dan drogen tussen oma haar boeken. En dat werd altijd afgesloten met hetzelfde menu:

  1. Rijst met boter, suiker en kaneel
  2. Kip drumsticks gebakken in de oven
  3. Appelmoes

Soms kan ik heel goed naar Tears in heaven luisteren, soms ook niet. Dan pink ik echt een traantje weg en denk gewoon even terug aan alle mooie momenten die ik met mijn opa heb gehad. Aan hoe trots ik op hem was en hoe ik naar hem op keek. En naar hoe bang mijn zusjes en ik waren toen opa eens door de politie werd opgehaald omdat hij een verklaring af moest leggen. En dan denk ik aan die foto (die ik helaas niet meer heb) waar ik in de box zat in de achtertuin van opa en oma en opa een kip boven de box hield.

I’ll find my way
Through night and day,
Because I know I just can’t stay
Here in heaven.


3 responses to “MUZIEK: Tears in Heaven

  1. jennn schreef:

    Heel mooi nummer! Het eerste nummer wat ik op school leerde spelen op de gitaar. Ik geloof niet dat ik het nog kan spelen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: