Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

BLOG: Plannen en terugkijken

op 23/02/2014

Blog 23febNa weer een week van dagelijkse blogs, vandaag weer een moment om te kijken naar hoe ik het allemaal doe met de blog. Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Hoe houdt ik bij dat ik niet iets dubbel post? Waar wil ik zelf nog meer aandacht aan besteden?

Plannen en terugkijken
Ik heb naast de laptop een agenda en een kladblokje liggen. In de agenda schrijf ik dagelijks de blog die ik heb geplaatst en op het kladblokken maak ik een grove planning voor de week die voor ligt. Zo heb ik altijd een paar onderwerpen liggen waar ik over kan schrijven. En heb ik te veel liggen of schrijf ik over iets anders dan bedacht? Dan schuif ik wat anders door naar de week erna.

Inspiratie
Maar waar haal ik mijn inspiratie vandaan? De tags haal ik van verschillende blogs die ik lees. Nee, ik vind ze niet altijd even makkelijk, maar tot nu toe heb ik er altijd wel een weten te vinden. En wie weet maak ik er zelf wel een keer een waarvan ik dan hoop dat die overgenomen wordt. Maar daar miet ik dan even een keer voor gaan zitten. Voor de muziek blogs laat ik mijn gevoel afgaan op muziek waar ik een speciaal gevoel bij heb, wat gedachten oproept of gewoon wat ik mooi vind. En verder schrijf ik zoveel mogelijk over datgene wat ik wil delen.

Aandacht
Het schrijven op zich gaat me wel goed af. Maar toch zijn er natuurlijk ook wel aandachtspunten. Dingen waar ik nog wat meer mee wil doen. Een voorbeeld is het gebruiken van foto’s en andere afbeeldingen om mijn blog niet alleen een lap tekst te laten zijn, maar een beetje op te fleuren met iets wat bij de tekst past. Op mijn telefoon heb ik wat dat betreft verschillende apps waarmee ik foto’s kan bundelen en achtergronden en dergelijke toe kan voegen. Op de laptop werk ik zo nu en dan met het bewerkingsprogramma Gimp. Maar daar deed ik nog niet zo heel veel mee. Afgelopen week echter kwam ik bij een van de blogs die ik volg een freebie tegen voor foto’s. Die heb ik dus gedownload om te kijken of het in Gimp werkte aangezien de freebie voor Photoshop zou zijn. Maar hij werkt zoals jullie kunnen zien in de afbeelding bovenaan de blog. Dus de andere freebies ga ik ook downloaden zodra ik weer achter de laptop zit. Zo heb ik weer iets meer om afbeeldingen mooier te maken voor mijn blog. En voor andere doeleinden is het natuurlijk ook wel handig haha.


5 responses to “BLOG: Plannen en terugkijken

  1. LNNK schreef:

    Fijn dat het sjabloon werkt! Ik vind iets van een afbeelding bij een post altijd fijn!

  2. […] Best leuk omdat nog eens op te pakken denk ik. Ik schreef over persoonlijke dingen en over mijn blog als algemeen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: