Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Theme on Tuesday | Lesbisch ouderschap

op 01/04/2014

20140315-072108.jpg

Eindelijk is het dan zover. Vandaag, precies 13 jaar na de invoering van het burgerlijk huwelijk voor homo’s en lesbiennes, gaat ook de wet lesbisch ouderschap in. Vanaf vandaag zijn, bij een kindje geboren in een relatie tussen twee gehuwde vrouwen; en waarbij sprake is van een onbekende donor, beide moeders ook gelijk juridisch ouder van hun kindje. Geen langslepende, dure adoptieprocedures meer. Nee, gelijk echt voor de wet allebei mama.

Hoe zit dat bij ons? Daphne en ik zijn immers getrouwd en hebben een onbekende donor. Erkenning is voor ons dus mogelijk. Een telefoontje naar de gemeente om een afspraak voor de erkenning te maken schoot niet heel erg op. Men vergat mij in de wacht te zetten en dus hoorde ik op de achtergrond zeggen dat de systemen nog niet zover waren. Vreemd, want de eerste erkenningen in het land waren al een feit. Maar goed, ik zou terug gebeld worden voor het maken van een afspraak.

Wanneer je werkt bij een bedrijf waar je eigenlijk je telefoon niet op tafel mag hebben is dat natuurlijk niet geweldig, maar ik heb het uitgelegd en het was geen probleem. Echter, tot op dit moment (het is 5 over half 3 nu ik dit schrijf) nog geen telefoontje gehad. Ik hoop toch wel dat er vandaag nog een afspraak gemaakt wordt want ik wil het nu gewoon goed geregeld hebben. Nu ik EINDELIJK mag erkennen wil ik het ook zo snel mogelijk doen. Dan is voor Bjarne alles namelijk helemaal goed geregeld en heeft hij ook op papier twee mama’s. .

Inmiddels zijn we weer een paar uur verder en ben ik helaas nog niet gebeld. Maar goed, morgen vroeg bel ik weer en dan hoop ik toch echt een afspraak te kunnen maken. In elk geval ben ik wel blij dat de mogelijkheid er eindelijk is om dezelfde rechten over Bjarne te krijgen zonder dat daar een dure langslepende adoptie procedure aan vast zit. Zo’n procedure wekt alleen maar langer onzekerheid over of je wel of niet mag adopteren. En nu is het “slechts” een formaliteit om dezelfde rechten te krijgen en daardoor ook zelf beslisingen te mogen nemen mocht dat eens nodig zijn. Waarvan we uiteraardhopen dat dat nog heel lang mag duren voor ik noodgedwongen alleen een beslissing moet nemen, maar het is wel fijn om te weten dat als het nodig is, dat ook kan.


6 responses to “Theme on Tuesday | Lesbisch ouderschap

 1. jennn schreef:

  Pff, vervelend dat je niet teruggebeld bent…

 2. Zoë-Amber schreef:

  Het is toch wel typisch dat Nederland zo ‘vooruitstrevend’ kan zijn wat betreft dit soort zaken…maar een systeem even op orde brengen…dat kunnen we dan weer niet. Hopelijk houd de bureaucratie jullie geluk niet tegen, al twijfel ik daar geen moment aan!

  Daarom ook dat ik je in mijn nieuwste blog heb genomineerd voor een Very Inspiring Blogger Award!
  http://zowiezoe.com/2014/04/02/nominatie-very-inspiring-blogger-award/
  Doe je mee?

 3. […] Thuisblijf mommy’s blog De fitte mama club – Love2BeMama Lesbisch ouderschap – Patricia neemt je mee Ik kom vanzelf wel weer boven water – Mommy to be Opvoeden – Des schrijft 10 tips voor […]

 4. […] Op 1 april ging de wet lesbisch ouderschap eindelijk in. En nee, dit is geen grap! Door het omzetten van computers naar Windows 7 konden we […]

 5. […] Thuisblijf mommy’s blog De fitte mama club – Love2BeMama Lesbisch ouderschap – Patricia neemt je mee Ik kom vanzelf wel weer boven water – Mommy to be Opvoeden – Des schrijft 10 tips voor […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: