Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Sunny Sunday | Bucketlist | Een lied solo zingen

op 13/04/2014

20140413-205048.jpg

Ok, heel eerlijk? Toen ik mijn bucketlist maakte was ik al druk aan het oefenen op een lied om solo te zingen. Ik had mij namelijk iets voorgenomen: dat ik zou gaan zingen op de doop van ons eigen kindje. Maar… dat voornemen is leuk, alleen moet je het dan ook nog waar maken. En dat was wel iets waar ik ook niet altijd evenveel vertrouwen in had, daar ben ik heel eerlijk in.

Maar ik wilde perse van het gevoel af dat ik het niet zou kunnen. Bovendien, als ik het niet zou proberen, dan zou ik het nooit weten, toch? En dus ben ik gaan oefenen op de vrijdagavonden in de pauze van de koorrepetitie. Want de toetsenist van het koor zou mij begeleiden, dus dit was de makkelijkste manier om te oefenen. En het ging steeds een beetje beter, steeds een beetje soepeler.

Naarmate de dag van de doop naderde werd ik toch wel nerveus en ging ik zoeken naar tips om om te gaan met zenuwen tijdens het zingen. Van Anne-Marie Jung kreeg ik de tip:

“@annemariejung: @patrician46 tekst heeeeel goed kennen en niet téveel in de emotie hangen ( anders ga je huilen!) succes!!:-)”

Nou ja, vandaag was het dan zover. Behalve dat ik stijf stond van de zenuwen, voelde ik me verder prima. Alles liep vanmorgen eigenlijk wel zoals in grote lijnen gepland, dus dat scheelt al zoveel. Toen wij Bjarne mochten gaan halen voor de doop had ik echt zoiets van ik hoef het maar een keer te doen en het gaat me lukken.

En het lukte me! Het lied wat ik gezongen heb ga ik vandaag nog niet verklappen, dat is voor mijn Music Monday blog van morgen, maar ik kan jullie wel vertellen dat het goed ging. Alleen bij de laatste twee regels kreeg de opluchting en de trots de overhand, en kwamen er wat tranen, maar het ging boven verwachting goed moet ik zeggen. Het gevoel van trots is dan ook enorm!!!


4 responses to “Sunny Sunday | Bucketlist | Een lied solo zingen

  1. jennn schreef:

    Super om te lezen, mag je zeker trots op zijn!

  2. […] En daarmee gelijk mijn angsten en onzekerheden van me afgooien. Ik mocht voor ons mannetje gaan zingen. Ik heb tijdens het zingen continue in mijn boek gekeken. Nou ja, heel even keek ik op, naar het […]

  3. […] het zingen heb ik ook wat bij mezelf overwonnen. Solo zingen was nooit echt mijn ding. Maar vorig jaar heb ik bij de doop van Bjarne toch zelf “Jouw […]

  4. […] betreft muziek, ik zing heel graag en luister ook heel veel naar muziek. Maar vorig jaar vertelde ik je in een artikel ook […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: