Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Sunny Sunday | Pasen 2014

op 20/04/2014

20140413-205048.jpg

Pasen 2014. Een nieuw Pasen voor ons. Een jaar geleden rond Pasen waren we nog aan het balen dat er een poging niet gelukt was en nu vierden we dit als gezin met ons drietjes. Bijzonder. Net zoals alle feestdagen bijzonder zullen zijn. Want alles is op een bepaalde manier natuurlijk een eerste keer.

Pasen. Wederopstanding. Een nieuw begin. Of, zoals wij deze dag binnen het Apostolisch Genootschap ook wel noemen dag van verbondsvernieuwing. Wellicht gebruik ik overigens nu een verouderde term, maar wat ik van Pasen weet in mijn eigen directe kring is dat we ’s morgens altijd naar de dienst gingen. Daar was dan speciaal voor de Pasen door verschillende koren wat ingestudeerd. Na de dienst kwam er dan vaak een bus voor de mensen die naar Rotterdam mochten voor een landelijk samenzijn. Een aantal jaren geleden mocht ik daar ook een keer heen. Dat kwam omdat ik toen meezong in een jeugdkoor wat gevraagd was daar te zingen. En nog altijd heb ik daar herinneringen aan.

Een nieuw begin. Ook zichtbaar in de natuur. Bomen en planten bloeien weer op, dagen worden langer en nieuw leven dient zich aan in de dierenwereld. Heel de wereld ontwaakt uit een periode van donkere dagen, komt weer tot leven.

Natuurlijk hoort bij Pasen ook het beschilderen van eieren. En het zoeken van diezelfde eieren. Al zal vooral dat laatste nog wel even duren voor we dat hier thuis kunnen doen. Of we moeten ze al voor elkaar verstoppen, maar het is natuurlijk leuker als Bjarne kan gaan zoeken. Dus wat dat betreft kijk ik al uit naar een van de komende jaren.


One response to “Sunny Sunday | Pasen 2014

  1. jennn schreef:

    Leuk! Eieren zoeken heb ik nooit gedaan eigenlijk… We kregen wel ieder jaar een mandje met haasjes en eieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: