Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Gezocht: De zon

op 09/07/2014

Ja, je leest het goed. Ik ben op zoek naar de zon… Als iemand weet waar we haar kunnen vinden, of iemand komt haar tegen, stuur haar dan alsjeblieft even naar Landgraaf. Het regent hier nu namelijk al 2 dagen bijna onophoudelijk. En langzamerhand ben ik dat vieze natte weer wel een beetje zat. Een beetje regen is echt niet erg hoor. En het is daarnaast ook nog wel eens goed voor de plantjes in de tuin. Maar voor je eigen humeur is het niet echt bevorderlijk en lekker naar buiten kunnen is ook niet echt een leuk iets op dit moment.

Vanmiddag waren we op verjaardagsvisite. Bjarne hadden we op de arm mee naar binnen genomen. Even later begon hij enorm begon te huilen en wilden we de wandelwagen naar binnen hebben. Dus pakte ik de autosleutel en nam ik de sleutel die op de deur stak voor de zekerheid maar mee. Even snel naar de auto die op, ik schat, een meter of 10 van de deur stond en weer terug met een opgezette wandelwagen. Maar ik was wel goed nat in die korte tijd. Ook de wagen was natuurlijk wat nat waardoor we uiteindelijk wat extra maatregelen hebben genomen zodat Bjarne kon proberen in slaap te komen. En na een tijd was dat uiteindelijk ook gelukt.
Later naar huis natuurlijk weer hetzelfde verhaal. Snel zorgen dat alles zo droog mogelijk binnenkwam en dat Bjarne er ook zo min mogelijk last van heeft. Niet dat Bjarne van suiker is, maar het is natuurlijk wel zo prettig om hem zo droog mogelijk naar binnen te krijgen.

Ach en dat is ook nog niet het ergste. Wat ik vooral vervelender vind is dat we in de keuken een lekkage hebben. In de hoek komt water langs de muur heel voorzichtig naar beneden. Het gaat niet hard, maar toch. Het is wel een lelijke donkere plek nu. Bovendien lees ik op Facebook steeds meer berichten over ondergelopen kelders, straten en klaslokalen hier en een riviertje in de gemeente bij het grensgebied wat inmiddels behoorlijk gegroeid is en geen rivierTJE meer is, maar flink uit de kluiten gewassen is. (misschien alvast een waarschuwing voor mogelijk zondag?) Wij hebben in elk geval in de kelder alles maar van de grond afgezet uit voorzorg.

wateroverlast_landgraaf

Een fietspad hier in de buurt.

Maar heel eerlijk, het mag nu wel weer droog worden voor de rest van de maand. Want het schijnt dat we hier inmiddels al meer regen hebben gehad dan wat er normaal in de hele maand juli valt. Dus wat dat betreft is het wel genoeg geweest. Maar als ik de weersvoorspellingen bekijk dan lijkt het momenteel nog niet heel veel beter te gaan worden. Dus ik ben benieuwd wat ons nog te wachten staat. Maar nogmaals: als iemand de zon gezien heeft, stuur die dan alsjeblieft naar Landgraaf om hier de boel even te verwarmen.


5 responses to “Gezocht: De zon

  1. jennn schreef:

    Je mag hem hebben, als we hem volgende week maar in Nijmegen mogen hebben, deal?

  2. […] begrijp, een groot deel van de rest van het land is het hier een druilerige middag. Ach ja, regen hadden we ja toch nog niet gehad… Hier aan de muur hadden we de kaarten nog hangen die we […]

  3. […] In juli was ik naarstig op zoek naar… de zon… Deze was in geen velden of wegen te bekennen en wij hadden al een paar dagen achtereen regen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: