Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

MAMABLOG | De eerste werkdag

op 10/07/2014

En ja hoor. Ook voor Daphne is het moment daar. De eerste werkdag is een feit. Op het moment dat ik deze blogpost schrijf is Daphne al bijna een uur aan het werk. En ik? Ik ben opgestaan vlak nadat ze naar het werk is gereden. Was toch wakker en ja, dan kan ik in bed blijven liggen (want ik had best nog even willen slapen hoor) maar ik weet dat ik dan toch de eerste tijd wakker lig en dan kan ik net zo goed opstaan, rustig aan ontbijten en nog even wat op internet zitten. Nou ja en toen bedacht ik me dat ik wel vast een blogpost kon schrijven, dan zou dat later vandaag niet meer hoeven. Alleen moet ik wel even wachten met publiceren na het schrijven, want de foto die ik wil gebruiken moet ik nog maken haha. Want ik kreeg op Facebook een mooie foto om me succes te wensen op de 1e werkdag, dus dat doen we nu bij de andere mama ook 😀


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar goed, de eerste werkdag… Ik weet nog goed hoe mijn eerste werkdag na de geboorte van Bjarne was. Hij was toen bijna 2 weken oud, inmiddels is hij alweer 19 weken oud. Maar goed, 17 weken geleden kwam ik na anderhalve week vrij te zijn geweest om voor Bjarne te kunnen zorgen weer op het werk. Natuurlijk werd er eerst een heleboel gefeliciteerd, want ik had immers nog geen collega gezien. Dat is bij Daphne wel anders. Maar dat vond ik ook niet het lastigst. Het was ook wel leuk om de collega’s weer te zien.

Alleen in de loop van de dag kreeg ik een mailtje hoe de wandelwagen ingeklapt moest worden. Hij moest namelijk de kofferbak in. Eigenlijk is het heel simpel, maar je moet het even weten. En ik dacht het duidelijk uitgelegd te hebben aan Daphne, maar blijkbaar toch niet duidelijk genoeg. Uiteindelijk op het werk een stappenplan gemaakt over hoe het precies ging, die gemaild, kreeg ik gelijk daarop een mailtje terug dat het al gelukt was haha. Ze had een filmpje op Youtube gekeken (lang leve het internet haha)

Ach en verder ging die dag geloof ik heel goed, al was ik naast het werk natuurlijk ook wel veel met mijn gedachten thuis. Maar dat is denk ik op een eerste werkdag ook wel logisch. Het is toch allemaal even wat anders dan anders en alles is toch even weer wennen. En wat is het dan fijn dat je na je werk weer snel naar huis kunt! En wat wilde ik ook snel naar huis. Ik rijd normaal niet snel te hard, maar volgens mij heb ik die eerste dag toch wel even iets harder gereden dan toegestaan haha.


One response to “MAMABLOG | De eerste werkdag

  1. […] hier en daar tot gevolg. In juli kwam ook voor Daphne het moment dat zij weer moest gaan werken na haar zwangerschapsverlof. Daarnaast was juli voor mij de eerste maand waarin ik helaas werkeloos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: