Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Muziek | Als de wereld van ons is…

op 18/07/2014


 

Naar aanleiding van alle verschrikkelijke berichten van gisteren kwam dit lied van Marco Borsato in mij op. Een stukje tekst:

“De hele wereld is gek,
We leven hier met miljarden”

“We slaan elkaar op de bek
Schieten mannen aan flarden
En iedere dag vallen er doden”

Zo’n realiteit op dit moment. Ik bedoel, in Frankrijk een treinongeluk waarbij doden te betreuren zijn, in de Gazastrook een grondoffensief waar men mee is begonnen en niet te vergeten dat verschrikkelijke ongeluk met het vliegtuig van Malaysian Airways.

En ja, ook ik had in eerste instantie zoiets van “alweer Malaysian Airways” en dat zullen meer mensen hebben gedacht bij het horen van eerste berichten over het vliegtuig ongeluk. Alleen zodra bekend werd dat het (inmiddels toch wel zeer waarschijnlijk) neergehaald is, dan komt het besef dat Malaysian Airways in deze waarschijnlijk net op het verkeerde moment over het luchtruim vloog…

Of een vliegtuig nou wel of niet over oorlogsgebied moet vliegen daar kan je over discussiëren. Net als over de vraag of een oorlog nodig is om conflicten op te lossen. Een uitspraak van president Poetin als “was er geen oorlog geweest, dan was deze ramp niet gebeurd” zijn natuurlijk te verwerpen. Zijn land is immers, al dan niet indirect, betrokken bij de oorlog. Evenals Ukraïne wellicht.

Maar goed, we kunnen wel gaan wijzen naar eventuele schuldigen, zolang niets zeker is heeft dat toch geen zin. En zodra er wel wat zeker is… Laat het hen zich dan maar aantrekken… Hopelijk komen er geen vergeldingsacties of weet ik het wat…


One response to “Muziek | Als de wereld van ons is…

  1. jennn schreef:

    Wanneer houdt het op…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: