Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Uit de keuken| Eiergebakjes

op 29/07/2014

Een tijdje geleden alweer werd ik door Daphne verrast met een lekker eiergebakje. Terwijl ik de broodjes ging halen bij de bakker, was Daphne bezig met het bakken van een ei. Althans, dat dacht ik. Maar Daphne had een idee gezien op internet en besloten dat te maken. Dus toen ik terugkwam mocht ik de keuken niet in tot Daphne klaar was met het bakken van de eiergebakjes. Van iedere stap heeft ze gelukkig foto’s gemaakt, zodat ik de gebakjes ook met jullie kan delen 😀


Deze vormpjes hadden we al een tijdje in de kast staan. Eigenlijk deden we er weinig mee, maar nu kwamen ze dus goed van pas. Voor de eiergebakjes kan je allerlei ingredienten gebruiken voor de vulling. Deze keer koos Daphne voor stukjes champignon, tomaat, wortel en blokjes kaas. Daarna zette ze de vormpjes in een ovenschaaltje om te voorkomen dat ze over zouden lopen en goot ze eieren erover. Daphne had 3 eieren gebruikt die ze losgeklopt had en met een beetje water en melk had ze de hoeveelheid een beetje vermeerderd. En natuurlijk een beetje peper en zout om de smaak te verhogen.


Zo ziet het er toch al kleurrijk uit. Daarna gingen ze de oven in. 15 tot 20 minuten op 180 graden. Toen ze eenmaal klaar waren hadden we het volgende resultaat:


Het leuke is dat je ook echt de cupcakes heel duidelijk kan herkennen in de gebakjes. En ze waren nog lekker ook!!! Een leuke tip om snel een vrolijk ontbijtje op tafel te toveren!!!


3 responses to “Uit de keuken| Eiergebakjes

  1. jennn schreef:

    Heerlijk, eimuffins, als ik de tijd heb dan maak ik ze ook wel eens. Ze zijn ook lekker als je eerst nog bladerdeeg in de vorm doet voordat je de ingrediënten erin doet.

  2. […] schreef ik over het maken van eiergebakjes. Echt het proberen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: