Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Van het witte doek | The Reader

op 06/08/2014

IMG_3507-0.JPG

The reader is een indrukwekkende film. Ik vond hem in elk geval indrukwekkend. Hieronder even een samenvatting van de film.

In Duitsland, na de Tweede Wereldoorlog, begint de 15-jarige Michael een gepassioneerde maar heimelijke affaire met de veel oudere Hanna. Hun relatie wordt intenser wanneer ze hun gezamenlijke liefde voor boeken ontdekken. Elke avond leest Michael zijn geliefde Hanna voor uit de wereldliteratuur. Ondanks hun innige band is Hanna op een dag spoorloos verdwenen. Michael blijft aangeslagen achter. Jaren later komt Michael haar opnieuw tegen, wanneer hij als rechtenstudent een proces tegen oorlogscriminelen bijwoont. Hanna is een van de beklaagden. Michael ontdekt een diep geheim over de vrouw die hij ooit liefhad…

Hoever wil je gaan om een geheim te bewaren? Of wil je een geheim juist naar buiten brengen omdat je denkt daar iemand mee te kunnen helpen? Dat is waar deze film over gaat. En over de reactie van een ander op jouw beslissingen.

Af en toe zaten er wel wat heftige scenes in en een behoorlijke dosis bloot, maar het doet in elk geval geen afbreuk aan de film.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: