Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Persoonlijk alfabet: E

op 15/08/2014


In deze categorie neem ik steeds een letter van het alfabet en daarbij noem ik dingen waar ik van houd, die me aanspreken of wat ik graag doe. En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar waar jullie aan denken bij de bewuste letter. In de afgelopen weken kon je de eerste 4 letters van het alfabet al lezen. Wil je deze teruglezen? Kijk dan hier. Deze week de letter E.

Emotie

Ik ben een echt emotiemens. Ik kan me heel snel laten gaan wanneer ik bijvoorbeeld iets zieligs hoor, lees of zie. Maar aan de andere kant weet ik, wanneer het mij uit komt, me ook wel groot te houden. Op één of andere manier kan ik me dan wel zo opladen dat ik, bijvoorbeeld bij het zingen van een solo, de solo goed kan neerzetten en pas daarna mijn emoties weer toelaat.
Een emotie eter ben ik ook overigens. Wanneer ik mij rot voelde in het verleden, dan ging ik altijd eten, eten, eten. Voelde ik me daarna beter? Nee vaak niet, maar eten had ik dan toch al gedaan, dus dat kon ik niet meer terug draaien.

Eten

Eten. Iets wat een groot deel van mijn leven toch wel beheerst heeft. Of nou ja, eerder het strijden tegen de overtollige kilo’s door het eten. Ik ben iemand die houdt van uit eten gaan, gezellig met vrienden wokken, een barbecue, ik zeg er geen nee tegen. Alleen kan je gaan wokken en wokken… Ik ging eigenlijk altijd wokken om vervolgens bijna misselijk gegeten weer naar buiten te lopen. Maar nu wij toch echt de strijd tegen de kilo’s aangaan, wil ik ook als wij gaan wokken gewoon kleine porties pakken, veel groenten, niet teveel vlees en al helemaal niet veel rijst, nasi, bami of mihoen. Een beetje kan natuurlijk wel, maar ik wil dan met name groenten gaan eten. En rustig aan, tijd tussen de gangen, zodat het eten ook kan zakken. En vol is vol.

E-book

Ik trek mij graag terug met een goed boek. Een e-book wel te verstaan. De meeste e-books heb ik op mijn e-reader en mijn telefoon staan, zo heb ik altijd wel iets bij de hand om te kunnen lezen. Op mijn blog vinden jullie natuurlijk ook met regelmaat een review van een gelezen boek terug. Voor tips van leuke boeken sta ik altijd open. Momenteel ben ik overigens nog op zoek naar de e-books van Mieke Kosters. Titels zijn met name:

~ Het geheim van slanke mensen
~ Ik ken mezelf en ben slank

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: