Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

MAMABLOG | Een half jaar

op 26/08/2014

26 februari 2014 om 19.18 werd ons leven verrijkt met onze prachtige zoon Bjarne Tim. Vandaag is dat alweer precies een half jaar geleden. Het blijft onvoorstelbaar dat je van het ene op het andere moment dat hele kleine mannetje (althans, voor ons was hij toen nog klein haha) in je hart sluit en hoe snel je hem ziet groeien. In vergelijking met andere baby’s is hij heel groot, zit in maat 74, waar veel baby’s die in dezelfde periode geboren zijn nog in 62 of net in 68 zitten. Maar goed, op het consultatiebureau zeggen ze dan dat hij groeit in zijn eigen lijn. En zolang gewicht en lengte in verhouding met elkaar liggen vind ik het allemaal prima.


In een half jaar tijd is Bjarne van 54 naar 71 cm gegaan en van 3600 gram naar 9925 gram. Van een klein mannetje die geheel afhankelijk was van ons is hij al uitgegroeid naar een mannetje, natuurlijk nog altijd wel afhankelijk, maar wel een mannetje wat zichzelf kan vermaken met spelen in de box. En hij heeft al hele verhalen die hij vertelt aan zijn Nijntje mobile die boven de box hangt. De ene keer vertelt hij aan de blauwe Nijn, dan aan de rode, de gele of de groene, net welk Nijntje boven zijn gezicht hangt.

Vanaf vandaag gaan we ook gelijk een hele andere fase in. Natuurlijk kreeg Bjarne al wel fruit of groenten, maar vanaf vandaag valt er een complete flesvoeding weg en mag Bjarne pap en een maaltijd. Alleen ’s morgens en ’s avonds voor het slapen gaan krijgt hij dan nog een flesje. Niet meer compleet voeden op vraag, maar langzaam moeten we toch ook een beetje een vast patroon in de maaltijden gaan brengen. En natuurlijk eten ook wij niet altijd op dezelfde tijd en zullen we ook met Bjarne wel een beetje schommelen in tijden, maar we gaan wel proberen een klein beetje regelmaat aan te brengen.

6mnd

En verder? Verder gaan we zien wat ons de komende tijd weer te wachten staat. En natuurlijk wachten tot meneer begint te kruipen of te lopen. Op de eerste tandjes en op die eerste echt overtuigende “mama”. Want verder dan het uitstoten van de klanken komt hij nu nog niet.


One response to “MAMABLOG | Een half jaar

  1. Jenn schreef:

    Wat leuk om te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: