Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Er op uit | Zoo Planckendael (B)

op 16/09/2014


Toen wij ons abonnement voor Gaiazoo in Kerkrade afsloten kregen we daar een folder bij met verschillende kortingsbonnen. Hierbij zat ook een bon voor gratis toegang tot de zoo van Antwerpen of Zoo Planckendael in Muizen, bij Mechelen. Wij hebben thuis de plattegronden van de beide parken bekeken en Zoo Planckendael leek ons het mooist. En dus besloten we daar afgelopen zaterdag naar toe te gaan. Het weer zat mee, dus nadat we een koeltasje gevuld hadden met wat versnaperingen voor ons alle drie vertrokken we ’s morgens vroeg. Het is wel ruim anderhalf uur rijden vanaf ons, maar goed, zo heel af en toe moet je dat ook over hebben voor een leuke dag weg.

Eenmaal bij de zoo aangekomen konden we gelukkig nog parkeren op parking 1. Toen wij net uit de auto stapten zagen we dat parking 1 afgesloten werd. Dus we waren net op tijd. Bjarne hadden we zo in de wagen gezet dat hij niet naar ons keek, maar gewoon voor zich uit kon kijken en rond kon kijken in het park. Bij de kassa hebben we eerst ons bonnetje om laten zetten in een ticket om het park te kunnen betreden. Daar kregen we gelijk een plattegrond van het park mee. Deze bleek heel handig om te kunnen kijken of we alles gezien hadden. Bij binnenkomst van het park liepen we vrijwel gelijk tegen een bord aan waar de voedermomenten en de verzorgersbabbels op aan werden gekondigd. We zagen dat om 13.45 bij de koalaberen een voedermoment was. Aangezien deze dieren niet in Gaiazoo leven, besloten we daar in elk geval te gaan kijken.

Zoo Planckendael is opgebouwd in verschillende delen waarbij ieder deel één van de continenten uitstraalt. In Planckendael vind je:

 • Europa
 • Afrika
 • Amerika
 • Oceanië
 • Azië

Wij besloten om eerst het deel Azië te gaan bekijken aangezien de koalaberen in Oceanië zitten en dit aan Azië grenst. Gelijk viel op dat het continent Azië ook echt een Aziatisch uiterlijk uitstraalt. De verschillende bootjes in het water, de Koi karpers die rondzwemmen, maar ook de vele Boedda’s en de beelden van de god Ganesha (de bekende olifant dus) maakten dat je je bijna echt in Azië waande. Neem daarbij de muziek die overal te horen is en het was compleet.

Vervolgens zijn wij naar Oceanië gegaan om uiteindelijk bij de koalaberen uit te komen. Wat een geweldig mooie dieren zijn dat toch!!! Zo rustig, zo aaibaar, althans zo zien ze eruit. Maar ondertussen zijn het natuurlijk wilde dieren en kunnen ze heel gevaarlijk zijn. Één van de koalaberen had een baby bij zich wat natuurlijk hele aandoenlijke plaatjes opleverde. Een andere koalabeer die in Zoo Planckendael geboren is, kon met één van de verzorgers op de arm naar buiten, waardoor je hem nog beter kon bekijken. Daar stond ook een gids van het park bij, die een potje bij zich had met een baby koala op sterk water. Dit beestje was toen de zwangerschap van moeder eindigde 5 weken oud. Daarna gaan de baby’s nog 5 maanden bij moeder aan de tepel hangen. Het was apart om te zien hoe klein die beestjes bij de werkelijke geboorte eigenlijk zijn.

Na Oceanië gingen we door een deel van Amerika om daar even een lunchpauze in te lassen. Jammer was dat de uitgifte van het eten bij het restaurant erg lang duurde, maar dat was eigenlijk wel het enige minpunt van de hele dag. Na het eten gingen we verder door Amerika naar de pinguïnpromenade. Hier loop je tussen de pinguïns door. Het was er erg druk omdat bleek dat de pinguïns net gevoederd zouden worden. Daarbij lopen de pinguïns over het pad waar jij als bezoeker hoort te lopen. Helemaal geweldig!

Vervolgens ging de reis verder door Afrika en het aanmerkelijk kleinere Europa en natuurlijk werd er nog een bezoekje gebracht aan de souvenirshop van het park. Het was een bijzonder mooie dag en we gaan zeker nog een keer terug naar dit geweldige park. Maar wil je alles zien en dan ook nog de verzorgersbabbels en dergelijk meekrijgen, dan heb je aan één dag echt niet genoeg.

 


2 responses to “Er op uit | Zoo Planckendael (B)

 1. Zoë-Amber schreef:

  Ooh – ik ben dol op dierentuinen, maar deze hadden we nog nooit gehad!

  Wil ik zeker wel eens heen, want koalaberen ben ik nog niet eerder tegengekomen :O

 2. […] In september bezochten wij een dierentuin in België. Wat een geweldig park is dat toch! Ik werd genomineerd voor een award die rondgaat in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: