Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Tag: gewoon Nederlands!

op 14/11/2014

Deze tag zag ik bij Jennn, en ik vond hem leuk. Daarom besloot ik hem ook in te vullen.

1. Één of meer koekjes bij de thee?
Meestal geen. Vaak pakken wij de koektrommel (als die al gevuld is) niet eens op tafel om te voorkomen dat we uiteindelijk blijven pakken. Vaak als Daphne en ik samen koffie drinken is het gewoon echt koffie en meer niet. Of we pakken vlak daarna wat fruit ofzo. Maar als we bezoek hebben, dan hebben we vaak wel een koekje bij de koffie.

2. Wat is je favoriete stamppot?
Als ik moet kiezen, dan ga ik toch voor de hutspot en de boerenkool. Met spekjes en rookworst uiteraard. En bij de hutspot vind ik hem het lekkerst op het moment dat de uien samen met de spekjes lekker aangebakken worden voordat ze bij de aardappelen en wortelen gaan.

3. Welke Nederlandse feestdag vind je de leukste?
Tja, dat is er maar één en dat is toch echt Sinterklaas. Tenminste, zolang het nog enigszins geloofwaardig blijft, dus MET Zwarte Pieten. De hele discussie om die gekleurde Pieten vind ik zo’n onzin. Nu komen ze met kaas- en stroopwafel Pieten, maar hoe wil je dat een kind gaan uitleggen? Zwart komt door de schoorsteen, dat is aannemelijk. Maar een kaashoofd? Heeft die Piet dan teveel kaas gegeten? Dan eet een kind natuurlijk nooit meer kaas. Of stroopwafels… Nee, doe mij maar gewoon Zwarte Piet, met een pakjesavond waarbij lootjes getrokken, een gedicht gemaakt wordt en het vooral gezellig is met warme chocolademelk met slagroom en natuurlijk een letter van banket.

4. Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
De TT-baan in Assen. Nou ja, één keer per jaar dan haha. Nee, even zonder gekheid. Het mooiste plekje… Er zijn zoveel mooie plekjes. Ik vind het heerlijk om in bijvoorbeeld Scheveningen over het strand te lopen. Of door de heide in het Balloërveld of de Brunssumerheide. Maar er is niet echt één plek die ik bij voorbaat bovenaan mijn lijstje heb staan.

5. Wat is jouw favoriete accent en doe eens een stukje na?
Nadoen ga ik het niet haha. Een favoriet accent. Tja… Dat is toch wel het Drents. Het Limburgs klinkt wel mooi, maar als je als Drentse in Limburg woont, dan mis je het toch wel eens hoor. Dat is ook een reden dat ik toch wel met enige regelmaat naar bijvoorbeeld Skik luister. Toch even weer dat stukje “thuis” al hebben wij thuis nooit echt Drents gesproken.

6. Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
Typisch Nederlands? Hebben wij een typisch Nederlands woord? Ik weet het niet. Er is in elk geval niet iets wat mij zo te binnen schiet.

7. Welk typisch Nederlands gebruik vind je het leukst?
Een gebruik… Ik weet niet of het echt een gebruik is, maar wat ik wel heel leuk vind is dat kinderen bij diverse supermarkten hun schoentje mogen zetten rond Sinterklaas. Zo krijgen ook mensen die het niet zo breed hebben de kans om hun kinderen de schoen te laten zetten.

8. Welk Nederlandse gezegde is je favoriet?
De muren hebben oren. Als klein meisje ging ik wel eens heel aandachtig muren bekijken en echt op zoek naar die oren haha. Maar ik heb ze nooit gevonden. Nu achteraf weet je natuurlijk wel dat je zo’n uitspraak niet zo letterlijk moet nemen, maar als klein meisje wist ik dat nog niet haha.

9. Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?
De Action. Goedkoop leuke decoratie voor in je huis. Ik snuffel er altijd graag even rond. En de Hema. En dan vooral vanwege de koffie en de tompoucen.

10. Wie vind je de leukste BN-er?
De leukste BN-er? Dan moet ik denk ik kiezen tussen Claudia de Breij en Ireen Wust. Maar kan je kiezen tussen een cabaratiere en een topsportster? Hun talenten liggen op een dusdanig verschillend vlak dat ik denk dat er geen keuze tussen te maken is. Dus laat ik het dan maar bij die 2. Claudia haar humor vind ik geweldig. Bovendien heeft ze hele mooie liedteksten. En Ireen. Tja, ik wou dat ik ook maar een tiende procent van haar kunsten op de schaats kon. Maar schaatsen is iets wat ik echt helemaal niet kan. Dus voor haar heb ik alleen maar bewondering.

11. Wat vind je het leukste en/of mooiste Nederlandstalige liedje?
Zonder twijfel is dat natuurlijk “jouw liedje” van Claudia de Breij. Het liedje wat ik ook tijdens de doop van Bjarne heb gezongen speciaal voor hem.

12. Haring, ja of nee?
Nee. Ik snap niet dat mensen dat lekker vinden. Maar ik ben sowieso geen vis eter. Het enige wat ik eet is kibbeling en vissticks. En heel af en toe misschien een lekkerbekje, maar dan moet ik wel zeker weten dat er geen graten in zitten, want dan hoef ik ze niet meer haha.

110914_1507_Detijdvanhe1.jpg


One response to “Tag: gewoon Nederlands!

  1. Jenn schreef:

    Leuk ingevuld! En helemaal met je eens wat zwarte piet betreft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: