Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Feestdagen | oud&nieuw tag

op 28/12/2014

Deze tag kwam ik tegen op mamaliefde. Aangezien het toch al een hele tijd geleden is dat ik een tag heb gebruikt op mijn blog bedacht ik me dat ik dat wel weer eens kon doen. Een kersttag vind ik nu niet echt meer passen en dus heb ik voor deze oud&nieuw tag gekozen.

fireworks-180553_1280

Wat is je mooiste herinnering van het afgelopen jaar?
Dat zijn er eigenlijk twee. Maar met stip op één staat uiteraard de geboorte van onze lieve zoon Bjarne Tim. Of nou ja, het moment dat ik hem voor het eerst hoorde en zag. Want vanwege de volledige narcose bij Daphne mocht ik helaas niet bij de echte geboorte zijn.
Op twee staat toch wel het verschijnen van mijn tweede gedichtenbundel.

Steek jij vuurwerk af dit jaar?
Nee. Als ik ergens een hekel aan heb is het vuurwerk. Ik vind het eigenlijk gewoon weggooien van je geld. Als ik hoor dat mensen het hele jaar sparen om in december voor weet ik hoeveel euro vuurwerk te kunnen kopen dan denk ik: daar had ik een hele mooie vakantie voor gehad. Dus nee, laat anderen hun geld maar weggooien. Maar een verbod zou ik ook niet vervelend vinden.

Wat eten jullie op oudejaarsavond?
Vroeger bij mijn ouders thuis was het gewoon lekker oliebollen, appelflappen, ananasflappen, rolletjes en knieperties.
Tegenwoordig hebben wij op oudejaarsavond meestal een paar oliebollen en eventueel wat appelbeignets en maken we wat kleine hapjes voor op tafel. Dan zijn wij met een goede dierbare vriend van ons gewoon thuis en doen een spelletje of kijken tv ofzo. Gewoon gezellig dus.

fritters-340924_640

Wat kijk jij op tv?
Meestal kijken we naar “Ik houd van Holland” en als we erom denken wordt op iedere zender het bekende “dunner for one” opgezet. Hoe flauw ook, iedere keer weer is het lachen geblazen. En uiteraard wordt de top2000 geluisterd. Die kan een dergelijke avond niet ontbreken natuurlijk.

Mogen de kinderen opblijven?
Nee. Bjarne gaat gewoon lekker om een uur of 7 naar bed en ik ben heel benieuwd of hij doorslaapt of dat hij wakker wordt. Als hij wakker wordt, dan haal ik hem wel even uit zijn bedje en kan hij kijken. Anders zien we hem ’s morgens wel weer.

Doe je mee aan de nieuwjaarsduik.
Nee. Ik heb veel respect voor de mensen die het doen, maar het is mij te ver weg. En eerlijk gezegd trekt het me ook niet echt om op één januari ineens in een badpakje de zee in te rennen.

Wat is een van je voornemens voor het nieuwe jaar?
Dat blijft er aangaan van de strijd tegen de kilo’s. Ik wil in elk geval in 2016 nog maximaal wegen wat ik nu weeg en hoop natuurlijk dat er wel weer één en ander vanaf is dan.

Tot zover deze tag. Wat doe jij met oud&nieuw? Reageer op mijn blog of, ook leuk natuurlijk, neem hem over!


7 responses to “Feestdagen | oud&nieuw tag

 1. Linda schreef:

  Wat leuk dat je de tag overgenomen hebt! Ik hou van Holland is zeker een goed alternatief voor oudejaarsavond.

 2. Lisa schreef:

  Leuke tag! Vuurwerk afsteken is ook absoluut niet mijn ding, en daarnaast vind ik het ook nog eens hartstikke duur spul! Geef mij dan maar lekkere oliebollen, daar kan ik meer van genieten haha! Mijn goede voornemen van 2015? Ik wil dit jaar slagen voor mijn VWO diploma en daarnaast genoeg blijven sporten. Liefs xx

  • patrician46 schreef:

   Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog 😀
   Heel veel succes alvast voor je examens volgend jaar. Ik hoop voor je dat je het gaat halen. En dat sporten gaat je vast wel lukken!

 3. […] Daarnaast werkte ik een tag uit over oud&nieuw. […]

 4. Jenn schreef:

  Mooi ingevuld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: