Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Uit de keuken | kaasstengels

op 30/12/2014

kroktoren

Onlangs hadden wij thuis een Tupperware party. De demonstratrice liet ons de verspers zien. Deze is ook wel bekend als de Krok-toren. Een beschrijving van de website van Tupperware:

Met het grootste gemak en met één handbeweging maak jij de heerlijkste gerechten.
Vissticks, kroketten of gnocchi het kan allemaal met een van de bijgeleverde inzetten.

 

Wij waren wel nieuwsgierig naar het product en hebben de complete set besteld. Ook bestelden we het receptenboekje voor de verspers erbij. Inmiddels hebben wij deze in huis en gisteren hebben wij uit het receptenboekje de kaasstengels geprobeerd te maken. Het resultaat zie je onderaan deze blog, maar ik neem je eerst mee door de stappen van het maken.

Dkaasstengelsit is hoe het zou moeten worden…

Aangezien wijzelf wel houden van kaasstengels leek het ons leuk om dit te proberen. Zeker ook omdat wij morgen op oudejaarsavond allerlei kleine hapjes op tafel willen zetten om zo een gezellige avond te hebben zonder lang in de keuken te hoeven staan.

Het volgen van het recept was heel gemakkelijk. De ingrediënten klaarzetten, bij elkaar voegen, kneden en in de koelkast zetten. Een kind kan de was doen. Ondertussen maakten wij de oven klaar om na het persen van de stengels ze af te kunnen bakken. Volgens het receptenboekje zouden de stengels 10 minuten in de oven moeten. Wij hebben ze echter zeker de dubbele tijd in de oven gehad, omdat ze anders erg wit bleven. En een beetje kleur is toch wel wat mooier en uitnodigender 😉

Een volgend iets waar je op gaat letten is natuurlijk: hoe ziet het eruit en is het knapperig. De stengels zijn niet heel knapperig (misschien hadden ze toch nog iets langer de oven in gemoeten) maar ze zijn wel gelijk van vorm. De lengte is dan wel verschillend van elkaar en sommige stengels hebben we als deeg in een s-vorm gelegd, maar qua dikte zijn ze wel allemaal mooi gelijk.

De smaak is dan wel weer super. Enig puntje wat we daar zelf bij aan zouden passen: iets minder zout. Of iets meer van de rest van het beslag haha. Maar het zout was voor ons wel een beetje overheersend aanwezig, terwijl de smaak van de kaas een beetje weg leek te vallen. Ons eindoordeel is dat we wel tevreden zijn en dat we eigenlijk ook wel benieuwd zijn naar wat we verder met de verspers nog kunnen maken. In elk geval hebben we nog wel een aantal dingen die we zeker nog eens willen proberen qua variatie op de kaasstengel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • bacon sticks
  • ui/knoflook stengels
  • Provençaalse stengels

O ja, en dan hierbij natuurlijk nog ons eigen eindresultaat:

 

eindresultaat

 

110914_1507_Detijdvanhe1.jpg


One response to “Uit de keuken | kaasstengels

  1. Jenn schreef:

    Klinkt goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: