Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Review | Actifry Family

op 08/01/2015

actifry

Begin december kregen wij de Actifry Family. Dit was ons kerstcadeau maar aangezien hij toen in de aanbieding was hebben we hem toen ook maar al besteld. En natuurlijk gebruikt. Overigens is hij daarna ook niet meer ingepakt om nog onder de boom te leggen ofzo, dat had toch geen zin.

Één lepel olie
Men beweert dat met slechts een actifry lepel olie, wat overeenkomt met ongeveer 2cl, je 1,5 kilo frites kan bakken. Nou wegen wij onze zelfgemaakte frietjes nooit af, maar wij hebben inderdaad altijd lekkere frietjes met maar één lepeltje olie. Een waargemaakte belofte dus. Hebben wij niet zo heel veel frites, dan doen we ook gewoon wat minder olie erbij uiteraard. Enige is wel dat de frites minstens een half uur baktijd nodig hebben, maar goed, dat kan je dan wel weer incalculeren als je begint met koken.

Eenvoud in recepten
Bij de actifry werd ook een receptenboekje geleverd. Hier hebben wij al een aantal dingen uit gemaakt zij het hier en daar met wat aanpassingen. Want om nou een half glas witte port bij het eten te doen als je het zelf niet in huis hebt en het niet drinkt… Maar goed, daarom kan je variëren. De recepten zijn in elk geval wel duidelijk en overzichtelijk. En mocht je meer recepten willen hebben, dan kan je altijd de actifry app installeren op je tablet of smartphone. Of je zoekt op Pinterest. Daar is ook altijd veel te vinden. Overigens kan je bij deze laatste ook recepten zoeken voor de airfryer van de concurrent, wang ook die gerechten kan je natuurlijk prima in de actifry maken.
Wat ik aanvankelijk alleen miste bij de recepten was een beschrijving of de draaiarm nodig was bij het maken van een gerecht.

hapjes actifry

Gezond eten en toch snoepen

En ja ook snoepen kan je met de actifry. Oudejaarsavond hebben wij thuis allerlei hapjes gemaakt in de actifry om op tafel te zetten. Zo maakten we bijvoorbeeld gekruide kippenpootjes, appelflappen, loempia’s en bladerdeeghapjes met gehakt. En ja, dat alles met maximaal één lepel olie. Zeker vleesproducten bevatten van zichzelf al de nodige vetten, dus daar heb je al niet echt olie bij nodig. En verder doen wij op gevoel olie bij de gerechten.

Zoals ik al schreef maken wij heel veel in de actifry. Samen met de combimagnetron zorgt dit ervoor dat wij onze kookplaat bijna niet meer gebruiken. Daarom zal ik zo nu en dan eens een gerecht plaatsen wat wij met de actifry hebben gemaakt.

110914_1507_Detijdvanhe1.jpg


3 responses to “Review | Actifry Family

  1. Mariël schreef:

    Klinkt goed! Ik ben altijd een beetje sceptisch met dit soort apparaten haha!

  2. […] tijdje geleden schreef ik een review over de Actifry. Daarin vertelde ik ook dat ik zo nu en dan een gerecht op mijn blog uit zou werken die wij in de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: