Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

MAMABLOG| Eten wat de pot schaft

op 12/01/2015

image-92597_640

Kleine jongens worden groot. Ik blijf het zeggen. Maar het is ook echt zo. Waren wij vorig jaar februari alleen nog maar blij dat Bjarne geboren was, over een maand wordt hij alweer een jaar! Dus ja, kleine jongens worden groot.

Hapjes
Toen Bjarne langzaamaan wat ging minderen met melk kreeg hij alleen maar hele fijngemalen hapjes. Daar moesten totaal geen stukjes inzitten, want dat werd niet verteerd.
Even later ging hij over op eten met hele kleine stukjes. De stukjes werden steeds een beetje groter. Voor ons stellen ze natuurlijk nog steeds niets voor, maar voor een klein kind is het natuurlijk heel wat.

Inmiddels hebben we heel wat bakjes met eten voor Bjarne in de diepvries liggen. Langzaamaan maken we nu alles op want ja, kleine jongens worden groot.

Met de pot mee
Nu zijn we inmiddels aangekomen bij het moment dat dus die diepvries leeg gemaakt wordt en alle bakjes weer opgeborgen gaan worden. Want… Het gebeurt nu al regelmatig dat Bjarne gewoon met ons mee eet. En dan maken we alles wel wat fijner dan dat wij het zelf eten, maar wel met mate. Natuurlijk, vlees is nog moeilijk te verwerken voor hem, dus dat maken we heel klein. Maar aardappelen en groente gaat redelijk goed. En dus kunnen we nu gewoon datgene wat we zelf eten ook aan hem geven. En dat gaat prima.

Overigens gaan stamppotten (met spekjes) er ook heel goed in. En met de spekjes heeft Bjarne totaal geen problemen. En rookworst is lekker joh!

#Patricia


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: