Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

365 dagen bloggen | hoe gaat het tot nu toe?

op 24/01/2015
Foto: Gerald

Foto: Gerald

Zoals ik al schreef in mijn blog van 6 januari doe ik mee aan de challenge 365 dagen bloggen. Inmiddels zijn we alweer 24 dagen onderweg, dus ik vond het tijd voor een eerste terugblik. Lees dus snel verder om te weten hoe ik het ervaar, of ik denk het vol te houden en over mijn inspiratie!

Hoe bevalt het?
Eerlijk gezegd bevalt het me heel goed om dagelijks te schrijven. Ik merk dat ik, doordat ik dagelijks schrijf, ook minder snel de neiging heb om mijn blog “links” te laten liggen. Zeker nu ik ook een eigen domein heb, merk ik toch wel dat ik ervoor wil gaan om een mooie dagelijkse blog te hebben die voor zowel mijzelf, als mijn lezers leuk kan zijn.

Heb ik altijd inspiratie?
Nee. Ik zou liegen als ik altijd inspiratie had. Of ja, misschien heb ik het wel, maar leent de periode waar we nu in zitten zich dat nog niet voor. Achter de schermen puilt mijn blog uit van de concept berichten die ik nog verder uit wil werken. De artikelen die gepubliceerd worden staan altijd op voorhand ingepland. En soms wil het voorkomen dat ik toch op het laatste moment nog wat moet of wil wijzigen. Of dat ik een compleet nieuw artikel schrijf. Dit artikel bijvoorbeeld schreef ik vrijdagavond nog af. Dus soms is het wel last minute, maar voor andere dagen komende week heb ik wel weer dingen ingepland staan.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?
Ik heb natuurlijk mijn eigen persoonlijke alfabet wat ik uitwerk. Verder lees ik veel andere blogs, haal ik daar soms inspiratie vandaan, of uit het nieuws. Daarnaast zijn er thema’s die mij aanspreken waar ik op mijn blog dan ook aandacht aan besteed. En natuurlijk schrijf ik ook over het moederschap. Wanneer ik een indrukwekkende film heb gezien, of een mooi boek heb gelezen dan deel ik dat ook graag op mijn blog. En zo zijn er veelal wel onderwerpen te vinden om over te schrijven.

Wat zou ik nog graag willen veranderen?
Ik zou het fijn vinden als ik nog wat meer tijd had voor het schrijven van artikelen. Dan kan ik nog meer groeien met mijn blog. Daarnaast zou een samenwerking natuurlijk leuk zijn en zou ik het leuk vinden om mijn volgersgroep uit te zien breiden. Verder zou ik graag mijn blog nog meer willen personaliseren door bijvoorbeeld een logo of header te hebben. Dat staat toch altijd wat mooier vind ik zelf. Maar daar wordt aan gewerkt 😀

Ben ik nog steeds overtuigd dat ik het vol kan houden?
JA! Ik weet dat als ik me gewoon blijf focussen op mijn blog, dat het me gaat lukken. Ik hoop alleen zo nu en dan tijd te hebben om een aantal artikelen klaar te zetten zodat ik een voorraadje krijg voor als ik even wat minder tijd voor het bloggen heb. Dus ik weet wat me te doen staat.

Hoe vergaat jou het bloggen? Laat het weten in een reactie!

#Patricia


11 responses to “365 dagen bloggen | hoe gaat het tot nu toe?

 1. Nicky schreef:

  Oh, ik wist niet dat dat bestond, die challenge! En inderdaad, eens dat je een ‘voorraadje’ artikelen hebt, die je niet ‘overtijd’ laat worden kan je gewoon elke dag een artikel schrijven zonder dat je schrik moet hebben als je op een dag geen inspiratie hebt..

 2. Joost schreef:

  Wat leuk dat je al zo lang blogt! Ik ben eigenlijk pas sinds oktober vaak aan ’t bloggen. Ben benieuwd of ik t ook zo lang vol kan houden!

 3. Sas schreef:

  Super fijn ik plaats ook (bijna) dagelijks een artikel. Bloggen blijft fijn. Veel (blog)plezier gewenst

 4. Gina schreef:

  Poeh dat is wel een lastige challenge, maar zo te horen gaat het je lukken!! 🙂

 5. Wat doe je het goed naamgenoot. En als je inspiratie echt een keertje weg is, dan heb je in ieder geval de dagelijkse update van 06.00 uur nog. Maar volgens mij zit dat bij jou al goed.

 6. Els schreef:

  Lekker zo door gaan, ik ben sinds gisteren ook bezig om elke dag een blog te posten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: