Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Food | Roerbaknoedels in de actifry

op 26/01/2015

DSCF2318

Een tijdje geleden schreef ik een review over de Actifry. Daarin vertelde ik ook dat ik zo nu en dan een gerecht op mijn blog uit zou werken die wij in de Actifry hebben gemaakt. Vandaag voor jullie dus een recept. Namelijk: roerbaknoedels kipkerrie. Een beetje van mezelf dus en een beetje van… inderdaad… Maggi. Lees snel verder en ik laat je stap voor stap weten hoe ik het gemaakt heb.


Ingrediënten
DSCF2319DSCF2330

Ik gebruikte de volgende ingrediënten:

  • Kipfilet
  • Ui
  • Knoflook
  • Prei
  • Water
  • Zonnebloemolie

Kip klaarmaken
DSCF2325

De kip sneed ik in kleine blokjes en deed ik in de actifry. Ik hanteerde een baktijd van 7 minuten. Dan is de kip gaar en kan je vervolgens andere ingrediënten toevoegen terwijl de kip doorbakt. De kip werd gebakken met slecht één actifry lepel zonnebloemolie. Dit komt overeen met ongeveer 2 cl per lepel.

DSCF2326  DSCF2324

Groenten toevoegen.
Toen de kip 7 minuten had gebakken deed ik de ui en de knoflook in de actifry. Gewoon lekker tussen de kip. Zo krijgt de kip ook nog een beetje de smaak van de knoflook en het ui en kan alles lekker doorbakken. Dit liet ik 3 minuten doorbakken.

DSCF2327

Na deze 3 minuten voegde ik ook de prei toe die ik in stukjes had gesneden. Dit liet ik vervolgens nog eens 3 minuten mee bakken.

Water en sausmix
Inmiddels rook het al erg lekker in de keuken en begonnen we toch echt wel trek te krijgen. Maar goed, er moest nog een saus bij en natuurlijk uiteindelijk de noedels. En dus deed ik water in een maatbeker en voegde daar de sausmix aan toe. Toen de sausgoed doorgeroerd was en vermengd was met het water voegde ik dit toe aan de andere ingrediënten in de actifry. Dit lied ik twee minuten ronddraaien zodat de saus zich goed kon mengen met de ingrediënten en het goed warm kon worden.

DSCF2331

Toen de saus ook goed warm was heb ik de noedels toegevoegd. Deze heb ik wel fijn geknepen trouwens, anders past het natuurlijk niet in de actifry. Voor het koken van de noedels heb ik de draaiarm uit de actifry verwijderd, zodat de noedels goed verdeeld konden worden en zo allemaal met water in aanraking konden komen. De noedels heb ik steeds een minuut of 3 laten koken in het mengsel. Na 3 minuten even een beetje doorroeren en nog eens aanzetten. Tussendoor kan je dan even controleren of de noedels klaar zijn. Als het goed is hebben de noedels uiteindelijk al het vocht op genomen. Overigens zou je ook de noedels apart kunnen koken en ze later toe kunnen voegen aan het mengsel als je dat prettiger vindt. je hebt dus de keuze uit een tweepans en een éénpans manier van koken hierbij.

Het eindresultaat.
Niet heel onbelangrijk natuurlijk. Toen alles klaar was konden we gaan eten. We kozen ervoor om de roerbaknoedels in een diep bord te doen en hadden daarnaast op tafel nog wat kroepoek staan om het af te maken. Daarnaast ben ik altijd een groot liefhebber van augurkjes en zilveruitjes bij het eten, dus die konden ook niet ontbreken.

DSCF2332

De smaak was super. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de roerbaknoedels uit de actifry lekkerder vond dat wanneer we ze in de pan maken. Op één of andere manier lijkt het alsof de ingrediënten zo veel meer smaak houden. Misschien dat dat komt doordat de actifry in principe natuurlijk altijd afgesloten is, dat daardoor de smaak meer in de pan blijft ofzo. Of dat zo is weet ik natuurlijk niet, maar wij vonden allebei de noedels zo lekkerder. Later hebben we ook nog eens de mediterraanse variant gemaakt. Koken in de actifry is voor ons dus een groot succes!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: