Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

En dan zo ineens… Slaap je alleen…

op 29/01/2015
Foto: Stevepb

Foto: Stevepb

Nee maak je geen zorgen… We hebben geen relatieproblemen ofzo. Gelukkig niet. Maar toch sliepen we allebei afgelopen week een nacht alleen. Hoe dat kan? Lees gauw verder, dan leg ik het je uit.

Daphne werkt in de gehandicaptenzorg. En sinds kort zit zij op een nieuwe groep. Op haar vorige groep hoefde ze nooit nachten te werken, maar op de nieuwe groep kent men slaapdiensten. Dat betekent dus dat er iemand op het werk moet blijven slapen. En ja, ook Daphne wordt daarvoor ingepland. En afgelopen maandag was daar dan de eerste slaapdienst.

Lange dienst

Dus vertrok Daphne tegen de klok van drie uur richting haar werk. Van te voren hadden we samen gekeken dat ze er avondeten en het ontbijt bij zich had en natuurlijk de nodige spullen voor een overnachting. Bjarne kreeg nog een dikke knuffel en natuurlijk een dikke kus en de volgende ochtend om half 11 zou hij mama pas weer terug zien. Voor Bjarne op zich niet raar, want hij gaat vaker naar bed als Daphne werken is en wordt dan wakker als Daphne weer thuis is. En soms is Daphne dan ook al beneden, dus wat dat betreft is het voor hem niet raar. En misschien beseft hij het ook nog niet helemaal dat mama zolang niet thuis was.

Appen en slapen

Na Daphne haar dienst zouden we nog even contact hebben via what’s app. Nog even snel kletsen en dan slapen. Maar dat even kletsen werd abrupt afgebroken door het kapot gaan van Daphne haar oplader. En dus moesten we wel stoppen om te voorkomen dat de batterij van haar telefoon leeg zou zijn en de wekker van haar niet af zou gaan de volgende morgen. Ik deed ondertussen nog wat dingen in het huis en daarna ging ook ik naar bed. Nog even bij Bjarne om het hoekje van de deur spieken. Hij lag lekker in dromenland en dus zocht ik ook mijn bedje op.

Ruimte

Wat een ruimte had ik in bed zeg. En toch… lag ik ’s morgens weer op het randje van het bed waar ik normaal eigenlijk ook wakker wordt als Daphne wel in bed ligt. Maar nu:

  • Had ik niemand die haar (ijskoude) voeten het liefst tegen mijn scheenbenen aanlegt
  • Had ik niemand die soms geneigd is om de deken af te pakken
  • Had ik niemand die soms geneigd is om een deel van mijn kussen in te pikken

Maar nu had ik ook niemand die:

  • Naast mij lag als ik wakker werd
  • Goedemorgen tegen me zei bij het invallen van de nieuwe dag
  • Het ’s morgens vaak warmer lijkt te hebben dan ik zelf

En dus… is het leuk voor af en toe, maar ik ben toch blij dat Daphne de rest van de week gewoon weer naast mij lag. En ook al is het misschien een kwestie van wennen, dat half lege bed, ik zie hem toch liever gewoon gevuld dan dat ik alleen slaap.

#Patricia


One response to “En dan zo ineens… Slaap je alleen…

  1. Jenn schreef:

    Ik vind het maar niks, alleen slapen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: