Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Er op uit! | OERRR

op 31/01/2015

Ben jij al OERRR?

Vorig jaar besloten wij op één van de laatste mooie dagen van het jaar dat we nog een lekkere wandeling zouden gaan maken over de Brunssumerheide. Onze jongste hond ging mee en wij konden lekker een aantal foto’s maken van Bjarne en onszelf natuurlijk in de heide. Aangezien het één van de laatste mooie dagen was, besloten meer mensen te gaan wandelen. Met als gevolg dat we bijna zonder uit te stappen weer rechtsomkeert maakten omdat er geen parkeerplaats vrij was. Maar, gelukkig voor ons, er reed net een auto weg en wij konden daar de auto neerzetten. Op het pad dat langs het bezoekerscentrum naar de heide toe leidde zag ik een aantal posters van OERRR. En ik moet zeggen, ik was gelijk nieuwsgierig naar wat OERRR nou precies was. En nu deel ik dat met jou!

Wat is OERRR?

OERRR is, zoals te lezen is op de website van Natuurmonumenten, een jeugdprogramma voor kinderen van 0 tot 12 jaar met als doel dat zij zelf de natuur kunnen ontdekken. Voor de hele kleintjes tot 6 jaar is er een waaier met tips om samen met je kindje naar buiten te gaan en te gaan ontdekken. Voor de kinderen van 6 tot 12 jaar zijn er kaarten die de kinderen thuisgestuurd kunnen krijgen om met die kaarten zelf de natuur te ontdekken. Al spelend leren kinderen dus.

Voorkant van het BuitenBoekje

Voorkant van het BuitenBoekje

OERRR lidmaatschap

Wij hebben uiteindelijk Bjarne aangemeld voor OERRR. Bij het aanmelden konden we kiezen tussen 2 soorten lidmaatschap: digitaal of post.

Een digitaal lidmaatschap is gratis. Je kind is dan lid van OERRR en je ontvangt regelmatig informatie in je mailbox.

Daarnaast kan je ook kiezen om brievenbuspost te ontvangen. Dit kost slechts €7,50 per jaar en dan komt alle informatie uit je mailbox ook tastbaar in de brievenbus.

Wij kozen voor het brievenbus lidmaatschap en hebben inmiddels het BuitenBoekje thuis gekregen. Het buitenboekje bestaat uit een kaft van dik karton. Bind om het midden een elastiekje als je een dochter hebt of een schoenveter als je een zoontje hebt en de poster die er ook bij zit kan je achter het elastiek klemmen. Zo heb je dus heel eenvoudig een boekje om te bewaren. De poster kan je voorzien van een foto van je kindje in ieder jaargetijde en daarnaast kan je dingetjes opschrijven die je hebt gedaan.

De voorkant van de jaargetijden foto.

Een van de jaargetijden poster.

Wordt jouw kindje OERRR?

Wil jij je kindje ook aanmelden voor het OERRR programma van Natuurmonumenten? Meld hem of haar dan vandaag nog aan en laat je kindje ontdekken hoe mooi de natuur is! Aanmelden kan via één van de links in dit artikel of via de foto bovenaan dit artikel. En natuurlijk ben ik benieuwd of jou kindje al OERRR is of dat gaat worden!

De binnenkant van de kaft van het boekje.

De binnenkant van de kaft van het boekje.

Dit artikel bevat affiliate links. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.

handtekening


One response to “Er op uit! | OERRR

  1. Jerrold schreef:

    Excellent post, it is great to find creative info online, I am honestly grateful to find a blog that is not full of the ubiquitous rubbish, thank you.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: