Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Ik heb een afwijking

op 22/02/2015
Foto: Geralt

Foto: Geralt

Ja je leest het goed. Ik heb een afwijking. Ik vind iets lekker waar de meeste mensen van gruwelen. Weten wat dat is? Lees dan snel verder.

Bah! Dat stinkt!

Iedereen kent het wel. Je rijdt door een boerengebied, raam van de auto open en de boeren zijn aan het mesten. Meestal gaat het autoraampje dan zo snel mogelijk weer dicht want echt fijn is die lucht niet. En ja, als klein meisje deed ik ook altijd alsof ik het vies vond. Maar eigenlijk…

Stiekem toch wel lekker

Eigenlijk vind ik die geur helemaal niet zo erg. Ja goed, in Drenthe ruik je hem bijna overal, maar hier in Limburg is dat anders. En als de boeren, zoals nu met het voorjaar in zicht weer het land gaan bemesten, dan vind ik dat stiekem best wel lekker om te ruiken. En laat ik nou net het geluk hebben dat er rondom Landgraaf aardig wat boerderijen zijn. En er dus ook aardig wat bemest wordt. Tijdens mijn werk als postbezorger kom ik vrijwel dagelijks langs enkele van die boerderijen, dus afgelopen week kon ik even heel diep inademen en die geur in me opsnuiven.

Vertrouwd

Vraag me niet waarom ik dat zo lekker vind. Misschien is het toch een vertrouwd stukje van vroeger. Iets herkenbaars ofzo… Ik weet het niet. En ja, soms heb ik ook wel momenten dat ik het gewoon even echt niet lekker vind, maar over het algemeen kan ik er toch echt wel van genieten. Tja… ik ben nou eenmaal een natuurmens, dus dat zal er dan wel bij horen.

handtekening


6 responses to “Ik heb een afwijking

 1. Daantje schreef:

  Je bent vast niet de enige ๐Ÿ˜€

 2. Kimberley schreef:

  Haha, ik vind het ook niet heel vies. Tot bepaalde hoogte, dan. Ik moet nog wel normaal kunnen ademen, zeg maar ๐Ÿ˜‰

 3. Nicky schreef:

  Iedereen heeft wel een of andere afwijking. En als jij een boerenlucht lekker ruiken vindt, dan vind je dat maar! ๐Ÿ˜‰

 4. Jenn schreef:

  oh brr, ik vind het echt vreselijk, hoewel het voor mij ook een vertrouwde geur van vroeger is. De geur blijft ook zo hangen vind ik, ik heb altijd het idee dat ik het een half uur later nog ruik! En als je er te lang in loopt/fietst/staat gaat het in je kleren hangen, brr.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: