Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Postbezorger: Deel van mijn leven

op 27/02/2015

 

“Postbezorger, deel van mijn leven”. Dit is de wellicht bekende omschrijving van de functie die ik vervul bij PostNL. Namelijk die van postbezorger. Oftewel postbode. Ja, ik loop dagelijks op straat en zorg dat jij het zo verwachtte kaartje, de brief of juist die rekening die je nou net niet wilt in je brievenbus of op de deurmat aantreft. En inderdaad, postbezorger zijn is deel van mijn leven.

Nieuw leven

Als postbezorger merk je misschien als één van de eersten dat er nieuw leven ontstaat. Of beter gezegd, dat er leven ontwaakt. Want doordat je altijd buiten bent, zie je natuurlijk als één van de eersten ook de bolletjes hun kopjes boven de grond uitsteken. De krokusjes bloeien en de narcisjes groeien. Want ja, die zijn al weer volop te zien in mijn wijk. Naast narcissen en krokussen zijn ook de sneeuwklokjes nog steeds zichtbaar. En dat doet mij denken aan vroeger. Ik weet nog dat wij bij mijn ouders thuis altijd via de achterdeur gingen kijken of de sneeuwklokjes achter het huis al groeiden. Want na de sneeuwklokjes kwamen de krokussen en de narcissen en dus het voorjaar er langzaam weer aan. Dus om ze nu soms alle drie samen in een tuin te zien staan is dan wel heel erg leuk.

Foto: Hans

Voordelen

Het werken bij PostNL heeft voor mij eigenlijk nog een voordeel. Doordat ik veel trappen op en af moet in mijn wijk (lees heel erg veel) “train” ik natuurlijk ook bepaalde spieren extra. En ja, die voel ik ook met enige regelmaat. Maar daarbij daag ik mezelf ook af en toe uit. Ik probeer soms trappen op te rennen of ze net even wat sneller te nemen dan normaal. Maar sommige trappen zijn zo ongelofelijk stijl dat ze bijna niet te rennen zijn. En dan is er nog mijn laatste straat waar ik moet bezorgen… Die straat ligt op een berg. Het hellingspercentage van de weg ernaartoe weet ik niet precies, maar geloof me… Daar loop je niet heel makkelijk tegenop. Naar beneden durf ik hem met de fiets niet zo goed en dus ben ik heel blij met het kleine paadje wat nog iets verder omhoog gaat. Maar wel minder stijl. Want als ik dat paadje afloop, dan moet ik af en toe wat klimmen en dalen maar kan ik wel alles op de fiets doen naar huis toe. En dat is ook wel lekker.

Nadelen

Natuurlijk is er ook een nadeel. Of nou ja, eigenlijk wel alleen heb je daar geen invloed op… Het weer… We wonen natuurlijk in Nederland en daar regent het regelmatig. En ja, ook dan moet de post bezorgd worden. En dus moeten wij ook dan de straat op. Maar goed. Dat neem ik dan maar voor lief. Op zulke dagen houd ik me vast aan het groeten van mensen die ene glimlach of knipoog die je krijgt. Want echt, die maken heel veel goed. Dus: lach eens naar je postbezorger 😀


3 responses to “Postbezorger: Deel van mijn leven

 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik heb ooit in de grote vakantie als postbode gewerkt. Leuk werk vond ik. Vooral omdat ik heel zelfstandig kon werken.

 2. Myriam schreef:

  Nice, een bloggende postbode. Fijn om je te leren kennen. 🙂

  • pschmitz schreef:

   Dank je wel voor je reactie! En ook fijn jou te leren kennen 😉 Ik ga vanaf nu vaker iets over mijn werk als postbezorger schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: