Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Nationale complimentendag

op 01/03/2015

Vandaag is het de Nationale complimentendag. Deze dag is in het leven geroepen omdat gebrek aan waardering één van de meest genoemde redenen is voor mensen om te stoppen met hun werk, hun taak als vrijwilliger neer te leggen en meer van dat soort dingen. En dat is natuurlijk jammer. Want hoe zo’n kleine moeite is het om even te zeggen dat je iemand waardeert. Dat je laat merken dat je ziet wat een ander doet en dat je daar blij mee bent. Meer over de Nationale complimentendag lees je hier.

Complimenten geven

Complimenten geven is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk… Ik doe het dagelijks… Naar mijn zoon. Ik hoor mezelf regelmatig zeggen: goed zo! Wat knap van jou! Wat lief van jou! Mama is trots op jou! En meer van dat soort dingen. Maar dat is naar je eigen zoon toe die aan het ontdekken is. Steeds weer nieuwe dingen leert en die ook natuurlijk moet gaan leren wat mag en wat niet mag. Maar ik ben er dan ook wel weer heel eerlijk in dat ik verder weinig complimenten uitdeel. Bewust dan althans. Misschien dat je onbewust wel eens een compliment uitdeelt, maar als jij hem al onbewust uitdeelt, komt hij dan bij een ander wel aan? Dat vraag ik me dan ook wel weer af.

Bewust worden

Ik denk dat we ons wel eens meer bewust mogen worden van wat een complimentje met iemand doet. Het kan net dat kleine stukje extra zijn waardoor mensen iets durven te doen. Het kan mensen net even over een streep trekken. Waar we zelf iets soms heel gewoon vinden, kan het voor een ander zoveel betekenen als je laat merken dat je iets goed, dapper of weet ik het wat vindt. Dus valt je iets op bij iemand in je omgeving? Laat dat dan weten!

Laat ik in elk geval een compliment geven aan jullie, mijn lezers. Jullie zijn het namelijk die maken dat ik toch echt iedere dag een artikel online zet. Omdat ik jullie niet in de steek wil laten, maar ook omdat ik jullie graag mee wil blijven nemen op de reis door mijn leven. Dus  blijf vooral lekker lezen! En reageren natuurlijk!

Wie zou jij een compliment willen geven? En waarom?


2 responses to “Nationale complimentendag

  1. janny schreef:

    Dat. heb je mooi geschreven schat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: