Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Challenge | Spijt is voor altijd #2

op 04/03/2015

Deze week is het alweer tijd voor de tweede opdracht in de “Spijt is voor altijd” challenge die ik vond op de blog van Marieke. In deze challenge staat centraal dat je dromen waar gaat maken. Daarvoor moet je natuurlijk wel nadenken over bepaalde dingen en Marieke heeft dan ook allerlei opdrachten bedacht om uiteindelijk erachter te komen wat je doet en wat je niet doet, waar je uiteindelijk spijt van kunt krijgen. Alle opdrachten die ik al uitgewerkt heb kan je hier vinden.

Deze keer is het de bedoeling om eens na te denken over waar jij over 5 jaar wilt staan. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld de volgende gebieden waar je over kunt schrijven:

 • Persoon
 • Liefde
 • Vrienden
 • Werk/studie
 • Woning
 • Ambities
 • Hobby’s/vrije tijd
 • Deze 3 punten heb ik van mijn bucket list afgestreept

Op de basisschool moesten wij vaker wel eens een opstel schrijven van jou leven over 10 jaar. Verschrikkelijk vond ik dat altijd. Ik wilde toch nog niet stil staan bij datgene wat ik 10 jaar later zou gaan doen? En toch probeerde ik altijd wel iets op papier te zetten. Net zoals ik nu dus ook ga proberen iets te schrijven over wat ik over 5 jaar graag zou willen, waar ik hoop te staan en wat ik bereikt hoop te hebben. Hiervoor ga ik niet alles punt voor punt langs, maar ik probeer alle punten gewoon in een verhaal vorm uit te werken. Wel zal ik ze als ik ze de eerste keer gebruik accentueren ter verduidelijking.

Waar sta ik over 5 jaar?

Over 5 jaar hoop ik nog steeds samen te zijn met mijn liefde Daphne. Ik hoop dat we dan langzaam kunnen gaan nadenken over een eventueel feestje vanwege onze 10 jarige trouwdag een jaar later. Een feestje waarbij hopelijk Bjarne en zijn broertje of zusje ook een rol bij kunnen spelen. Want ja, ik hoop dat ik persoonlijk ook een kindje op de wereld mag hebben gezet over 5 jaar. Verder hoop ik dan nog steeds werkzaam te zijn bij PostNL en het daar nog steeds heel erg naar mijn zin te hebben. Daarnaast hoop ik eigenaar te zijn van een nagelsalon en misschien al een extra studie te volgen of te hebben afgerond om mijn aanbod te kunnen vergroten. Ik hoop dat wij dan nog steeds in dezelfde woning zitten als waar wij nu wonen en dat wij dan nog steeds dezelfde vriendenkring hebben als onze huidige vriendenkring. Natuurlijk is er altijd wel ruimte voor nieuwe vrienden, maar de vrienden die wij nu tot onze vriendenkring kunnen rekenen hoop ik dan nog steeds tot onze vriendenkring te kunnen rekenen. In mijn vrije tijd hoop ik dan nog steeds te zingen bij het koor waar ik nu ook bij zing. Verder hoop ik nog steeds zo nu en dan te kunnen schrijven. Wat ik van mijn bucketlist heb afgestreept is hopelijk onder andere “een kindje op de wereld mogen zetten”, “een derde boek uitbrengen” en “een eigen nagelsalon openen”.

Waar sta jij over 5 jaar?

Tot zover waar ik hoop te staan over 5 jaar. En waar hoop jij over 5 jaar te staan? Laat het weten in een reactie! Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.


3 responses to “Challenge | Spijt is voor altijd #2

 1. Marieke schreef:

  Wat een mooi verhaal. Klinkt alsof je het nu heerlijk voor elkaar hebt 🙂 Wat fijn! Ik hoop dat al je dromen uit mogen komen!

 2. janny schreef:

  May all you’re dreams come true kus

 3. Jenn schreef:

  Mooi om te leze3n!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: