Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Fotoboeken: maak een blijvende herinnering

op 17/03/2015

Na de geboorte van Bjarne werden er natuurlijk ontzettend veel foto’s gemaakt hier thuis. Bijna iedere verandering werd wel vastgelegd. Je kan je vast wel voorstellen dat we daardoor een behoorlijk grote collectie foto’s van ons mannetje hebben. En natuurlijk is het leuk om al die foto’s te hebben, maar je wilt toch niet aan iedereen de laptop met harde schijf geven om foto’s te laten kijken. Je wilt ook dat je mensen echt een fotoboek kunt laten zien. En daarom hebben wij een foto album laten maken. Ik vertel je in dit artikel waar we dit hebben laten doen en wat onze ervaringen hiermee zijn.

Gratis kennismaking

Via een aanbieding maakten wij kennis met de website van www.photobox.nl. Wij konden gratis een fotoboek laten maken via de website van photobox. Wel kozen wij voor een kleine aanpassing in de kaft en daarom betaalden wij wel een klein bedrag, maar de uiteindelijke korting die wij kregen was in elk geval wel heel groot.

Programma

Nadat ik het boek van onze keuze had geselecteerd kon ik kiezen uit een aantal thema’s om me te helpen bij het vormgeven van mijn fotoboek. Ik koos voor het thema “Baby’s eerste jaar (jongen)” voor het boek over de zwangerschap. In dit boek zouden alle foto’s van de echo’s komen die wij gehad hebben tijdens de zwangerschap. Wij hadden namelijk het geluk dat bij iedere controle een echo van ons wondertje gemaakt werd. Zo konden wij Bjarne dus iedere keer zien en dit leverde natuurlijk een behoorlijke collectie aan foto’s op. En eerlijk is eerlijk, het blijft leuk om te zien hoe een kindje groeit in de buik van zijn moeder.

Na het selecteren van het thema kwam ik bij een scherm waar ik alle foto’s kon toevoegen die ik wilde gebruiken. Aangezien we natuurlijk heel wat foto’s hadden geselecteerd (meer dan ik uiteindelijk gebruikt heb overigens) duurde dat wel een tijdje. Na een klik op “mijn boek ontwerpen” kreeg ik in mijn scherm een fotoboek waar ik mijn eigen fotoboek kon gaan maken.

Het scherm waarin je je eigen fotoboek tot stand ziet komen.

Onderin het scherm zie je de foto’s die je geselecteerd hebt. Zoals je ziet wordt precies aangegeven welke foto’s je nog niet hebt gebruikt, maar ook hoe vaak je foto’s al hebt gebruikt. Daarnaast is er ook nog een optie dat je enkel niet gebruikte foto’s in het scherm hebt staan. Zo houd je dus makkelijk het overzicht over welke foto’s je al gebruikt hebt en welke je nog kunt gebruiken. Daarnaast kan je bij het tabblad layouts kiezen voor hoe je je foto’s op de pagina geplaatst wilt hebben. Verder kan je kiezen voor verschillende achtergronden en kan je leuke decoraties aan je pagina’s toevoegen.

Zoals je ziet heb ik in dit scherm een oranje driehoekje met een uitroepteken staan. Dat is omdat enkele foto’s niet goed genoeg zijn van kwaliteit om af te drukken. Ik heb de foto’s voor dit artikel namelijk wat extra ingezoomd, zodat duidelijk zou zijn wat je met het programma kunt en dat er ook gewaarschuwd wordt als iets niet helemaal optimaal is om af te drukken.

Bestellen

Bestellen van je fotoboek is heel eenvoudig. Je hoeft maar een paar stappen te volgen en dan is het wachten tot de bestelling bezorgd wordt. Je kan kiezen voor twee opties: express verzenden via DHL of gewoon verzenden met PostNL. Wanneer je kiest voor normale verzending, krijg je geen trackingcode en het kan zijn dat je naar het dichtstbijzijnde postkantoor moet gaan wanneer je niet thuis bent en je bestelling niet door de brievenbus past.

Wij hebben inmiddels twee fotoboeken besteld via photobox en helaas ook één keer problemen gehad met het ontvangen. Maar na contact opgenomen te hebben met de klantenservice werden we super geholpen en werd het boek nogmaals opgestuurd. Super service dus. Ik kan www.photobox.nl echt aanraden als je zelf ook een fotoalbum wilt maken.

Dit artikel bevat affiliate links. Voor meer informatie lees de disclaimer.


4 responses to “Fotoboeken: maak een blijvende herinnering

  1. Janny schreef:

    Foto boeken heb ik van AH zijn ook erg mooi

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik moet nog eens een fotoalbum maken maar kan me zelf er maar niet toe zetten.

  3. Sharon schreef:

    Fotoalbums zijn altijd zo leuk om te maken vind ik, zo heb je al je mooie foto’s bij elkaar en het is leuk om het boek er regelmatig bij te pakken en er gewoon even lekker in te kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: