Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Werk | Nog meer beweging

op 27/03/2015

Mijn werk als postbezorger bevalt prima. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het heerlijk vind om buiten te lopen. Je hebt wisselend contact met bewoners in je wijk, met de één maak je een praatje, naar de ander lach je. En ja, natuurlijk baal je ook wel eens. Als er veel huis aan huis is bijvoorbeeld. Of wanneer je terug moet omdat er een tas met post ontbreekt. Maar die dingen wegen niet op tegen de voordelen.

Deel van mijn leven

Postbezorger: deel van mijn leven. Dat is de slogan van PostNL. En ik kan wel vertellen dat het ook echt wel deel van mijn leven is. Zoals ik al zei, ik vind het heerlijk om buiten te zijn, ik krijg beweging, leer toch ook steeds meer paadjes en dergelijke kennen in mijn eigen wijk. Ik heb zelfs een aantal speeltuintjes ontdekt waarvan ik niet wist dat ze bestonden. En dat is natuurlijk weer leuk voor Bjarne als hij straks kan lopen. Want dan kan ik met hem lekker naar zo’n klein speeltuintje gaan.

Je leert ook de mensen in je wijk kennen en zij jou. Wanneer je iemand uit jouw wijk bijvoorbeeld met de honden ziet lopen kan je even snel zwaaien. Of je geeft een ouder iemand die voor het raam zit even een knikje of een glimlach. Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Zo ga ik bij één bewoonster van mijn wijk naar haar voordeur als ze post heeft, zodat zij niet om hoeft te lopen om bij haar brievenbus te komen. Het trappetje wat rechtstreeks naar haar brievenbus gaat kan zij namelijk niet goed aflopen. En voor mij is het een kleine moeite om dan even anderhalve tot twee meter verder te lopen naar de voordeur om de post af te geven.

Foto: lbokel

Contact met collega’s

Ok, wanneer je in de wijk bent kom je geen collega’s tegen. Of ze moeten net klaar zijn of een straat hebben die raakt aan één van jou straten. Echter, in principe zal je ze niet snel tegenkomen. Maar dan is er altijd nog Facebook. Daar zijn namelijk enkele groepen voor postbezorgers waar we ervaringen kunnen delen, maar ook bijvoorbeeld om tips kunnen vragen bij wat we doen. heel fijn, want zo heb ik als nieuwe postbezorger toch een mogelijkheid om altijd één van mijn collega bezorgers om advies te vragen. En natuurlijk zie je je collega’s ook ’s morgens of ’s middags wel als je bij het depot de post op gaat halen. Dus contact met collega’s is er wel degelijk, alleen niet gedurende je hele werkdag.

Regen

Tja, het enige waar we natuurlijk absoluut geen invloed op hebben is het weer… Maar heel eerlijk? Ik vind het ook niet heel erg als het regent. Maar dan moet het ook wel gewoon goed regenen. Af en toe een drupje is irritanter dan wanneer het gewoon aan één stuk doorregent. Bovendien, dat druppel houdt vaak veel langer aan dan één flinke stortbui. Natuurlijk is het niet prettig om door een stortbui te moeten, want dat maakt het zo snel koud, maar ik heb toch liever een stortbui dan tijdens mijn hele loop wat gedruppel. Ach, en we hebben goede regenkleding, dus dat maakt al veel goed. En thuis is er altijd een warme douche waar je onder kunt springen.

Nog meer beweging

Maar ik schreef het ook al in de titel van dit artikel. Ik krijg nog meer beweging. Waarbij ik het zo nu en dan naar de supermarkt of de bibliotheek fietsen na het werk overigens niet mee tel. Nee, ik heb sinds deze week ook een krantenwijk. En dus ben ik nog meer in beweging dan met alleen de post. En ook die krantenwijk heeft als nadeel natuurlijk het weer, maar als voordeel dat je heel vroeg opstaat. En dat bevalt me eigenlijk wel. Ik vind het geweldig om als ik ’s morgens de kranten ga halen de vogeltjes te horen fluiten. Je ziet je buurt eigenlijk echt ontwaken. Vogels worden wakker, mensen komen naar buiten om hun hond uit te laten of gaan naar het werk. En als je dan klaar bent met de wijk dan kan je naar huis en heb je nog veel van de dag. Bijkomend voordeel is dat als je klaar bent met je wijk en je het goed hebt gedaan, je altijd een krant overhoudt voor jezelf. En daar heb je na je wijk alle tijd voor om die te lezen. En bovendien…

Afvallen

Vliegen de kilo’s er zo nog harder af. Mijn stappenteller kan de stappen bijna niet meer tellen haha. Afgelopen dinsdag bijvoorbeeld had ik meer dan 24000 stappen gezet. En de weegschaal geeft inmiddels al een verlies van 4 kilo aan. Dus laat mij maar lekker mijn wijken lopen 😀 Die kilo’s laat ik daar graag achter haha.

Wat doe jij om beweging te krijgen?


One response to “Werk | Nog meer beweging

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik breng mijn jongste zoon hardlopend naar school. Hij op de fiets er naast. Dat werkt geweldig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: