Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Persoonlijk | Hoe gaat het met de strijd?

op 27/04/2015

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update plaatste wat betreft mijn strijd tegen de kilo’s. Was er dan al die tijd niets te melden? Jawel, maar dagelijks een update is ook zo saai. Of mijn blog moet speciaal daarvoor bedoeld zijn en dat is hij niet. Daarom nu dus na een tijdje weer eens een update.

Hoe gaat het nu?

Het gaat eigenlijk best wel heel goed. Beter dan dat ik verwacht had. Ik begon met gewoon minder eten, niet meer snoepen en dat soort dingen. En nu eet ik eigenlijk gewoon wanneer mijn lichaam om eten vraagt. Waarbij ik dan natuurlijk wel let op wat ik eet, dus geen grote repen chocolade en dergelijke maar één of twee sultana’s, een appel of dat soort dingen. Verder heb ik altijd water bij me als ik aan het werk ben, zodat ik ook altijd iets kan drinken. En ik moet zeggen, nu ik eet wanneer mijn lichaam wat nodig heeft, voel ik me ook nog energieker dan wanneer ik enkel op “gezette” tijden eet. Misschien komt dat doordat de “motor” nu draaiende blijft doordat ik eet wanneer mijn lichaam vraagt. En ja, dan eet ik natuurlijk met mate en dus voornamelijk de gezonde dingen. Het resultaat tot nu toe: -8,1 kg 🙂 Zeer tevreden dus tot nu toe.

Moeilijk?

Eigenlijk valt het wel mee. Ik vond het moeilijker om op gezette tijden te eten dan zoals ik het nu doe. Alleen moet ik er nu wel aan denken dat ik ook echt eet wanneer mijn lichaam erom vraagt en dus eigenlijk gewoon altijd iets bij me hebben. Daarom heb ik als ik ga werken standaard één of twee pakjes sultana’s in mijn tas zitten en een appel. Of wanneer we geen appels meer hebben een ander stuk fruit, worteltjes of iets anders gezonds. En uiteraard mijn flesje water. Of op dagen dat ik weet dat ik langer werk of het enorm warm is twee of soms drie flesjes water.

Snoepen

Nee, ik eet niet alleen maar gezonde dingen. Want ja, af en toe snoep ik toch ook wel eens. Een zakjes chips (zo’n kleintje uit een uitdeelzak) of een chocolaatje op zijn tijd moet kunnen. Zolang ze niet de overhand krijgen is er geen probleem. En wanneer je jezelf alles ontzegd wat snoep, vettigheid en dat soort dingen betreft, dan houd je het zeker niet vol. Want zodra je dan weer eens iets pakt wat je normaal niet doet, dan denk ik dat de kilo’s sneller weer terug willen komen. Niet van één snoepje natuurlijk, maar op den duur kan het wel gebeuren. Dus ja, ik snoep gewoon tussen door, maar met mate.

Bewegen

Ja en natuurlijk speelt mijn werk ook een grote rol. Mijn werk bij PostNL en de krantenwijk die ik ’s morgens loop zorgen dat ik behoorlijk wat beweging krijg op een dag. Maar het kan natuurlijk altijd meer, want op de dagen dat ik vrij ben dan kan er soms nog wel wat meer beweging bij. Maar goed, als straks het mooie weer er weer aan komt dan komt dat ook wel helemaal goed. En vandaag hebben we de nodige braderieën bezocht en dus ook wel weer wat beweging gehad.

Wat doe jij om de strijd tegen kilo’s te winnen?

3 responses to “Persoonlijk | Hoe gaat het met de strijd?

  1. Janny schreef:

    You can do it

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Fijn dat het zo goed gaat. En je baan zorgt inderdaad denk ik voor flink veel lichaamsbeweging!

  3. […] tijdje geleden heb ik een update geschreven over het afvallen. En nu vond ik het tijd voor een nieuwe update. Ben ik nog steeds […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: