Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

19 vragen aan… Nadine van Spanje

op 11/05/2015

19 vragen aan...

Geïnspireerd door mijn eigen overdenkingsartikelen was ik benieuwd naar hoe mijn lezers over bepaalde vragen denken. Benieuwd naar hun antwoorden, meningen en visies. Daarom besloot ik op mijn blog de ruimte te maken om hen aan het woord te laten. Vanaf nu vind je op maandag dus de rubriek 19 vragen aan…

Wil jij ook meedoen? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel of stuur mij een berichtje via de contact pagina. Je hoeft geen blog te hebben om mee te kunnen doen, iedereen kan meedoen.

1. Ben jij wie je diep van binnen zou willen zijn, of zou je wat aan jezelf willen veranderen?

Nee, dat ben ik nog niet, maar ik ben hard onderweg. Ik heb een bepaald doel voor ogen wat ik qua ‘zijn’ wil bereiken en ik kom elke dag dichterbij door heel hard aan mezelf te werken. Ik wil namelijk een ondernemer worden in urban dans, want dansen is mijn passie, maar daarvoor moet ik een dansopleiding doen van mezelf. Ik ben vorig jaar uitgenodigd voor audities, maar ben helaas afgewezen en begonnen met de fotografieopleiding. Fotografie is zeker ook een passie, maar ik wil niet alleen fotograferen de rest van mijn leven. Daarom ga ik na deze opleiding weer auditie doen en daarvoor train ik 4 avonden in een week, wat niet altijd even makkelijk is met mijn drukke leven. Gelukkig kijk ik wel positief, want ik weet dat het me gaat lukken om echt te zijn wie ik wil zijn.

2. Wat zou je het liefste veranderen op de wereld als je één ding kon beïnvloeden?

Ik zou drukte per direct verbannen. Iedereen is altijd heel druk, me too, dus veel mensen hebben geen tijd meer voor elkaar. Dat vind ik soms erg jammer, vooral met een vriendin van me die nu heel erg druk is met werk. Soms is ze gewoon te druk en spreek ik haar een halve week niet, dan mis ik haar.

3.Heb jij voor je gevoel altijd zelf de regie over je leven gehad?

Nee, mijn ouders laten me niet los. Ik ben een voorstander van zelf beslissen wat je gaat doen met je leven, want waarom zou je iemand anders laten bepalen wat jij in je leven doet? Zo moest ik perse naar een bepaalde school, mocht ik vroeger niet op dansen en nu ben ik volwassen en nog mag ik soms mijn eigen gang niet gaan.

4. Welke quote inspireert jou?

Of het echt bij de ‘quotes’ hoort weet ik niet, maar toen het niet goed met me ging en ik erover appte met een goede vriendin, appte ze zo dyslectisch als ze is: ‘Blijve lagge kind ;)’. Dit kleine zinnetje betekent heel veel voor me en elke keer als ik me weer slecht voel, denk ik aan dat zinnetje en voel ik me weer iets beter.

5. Ben jij religieus?

Ja en nee. Ik geloof zeker weten in God, maar van de kerk moet ik niet zoveel hebben. Ik sta wel bij een kerk ingeschreven en ik ben gedoopt als kind, maar de kerk is zoveel veranderd door de jaren heen, wat is er nog over van de waarheid? Waarom zijn de regels per kerk zo verschillend? Waarom wordt er zoveel geroddeld over iedereen? Dat hoort toch niet, of ligt dat aan mij?

6. Welke waarden en normen zou jij willen overdragen aan je kind(eren)?

Respect en ik zal hun altijd motiveren om hun dromen na te jagen en om hunzelf te zijn. Ik wil niet dat ze de eerste 18 jaar leven zoals hun vader en ik dat willen, zoals ik zelf heb meegemaakt (en nog steeds meemaak), maar dat ze gewoon doen wat ze zelf willen. Maken ze fouten? Dan leren ze daar van. Ik denk dat dat heel belangrijk is.

7. Is er iemand waar je sorry tegen zou willen zeggen terwijl het je maar niet lukt?

Ik heb er even over nagedacht, maar er is niemand. Ik ben meestal niet zo moeilijk met sorry zeggen en doe het daarom meestal gelijk. Natuurlijk zijn er ook mijn momenten dat mijn ego iets te groot is om sorry tegen iemand te zeggen en dan ben ik zo eigenwijs dat ik eerst wacht tot de andere persoon sorry heeft gezegd, dat dan weer wel, haha!

8. Hoe zou jij willen werken aan medemenselijkheid?

Ik zou het leuk vinden als er kleinschalige evenementen zouden komen die heel toegankelijk zijn voor iedereen of in een bepaalde doelgroep. Met kleinschalig bedoel ik echt kleinschalig, zoals in een wijk of dorp. Telefoons zijn bij deze evenementen uiteraard verboden, zodat je gedwongen wordt om normaal met elkaar te praten. Ik denk dat je dan veel meer over mensen te weten komt en een idee krijgt van waarom iemand iets denkt, zegt of doet en dat iedereen dan toegankelijker wordt, zodat we elkaar kunnen helpen met dingen.

9. Wat is volgens jou de kortste weg naar geluk?

Doen wat je leuk vind. Geluk zit in kleine dingen, dus eigenlijk is het heel simpel.

10. Welke droom komt steeds weer terug?

Geen idee, ik onthoud mijn dromen nooit langer dan 3 seconden, hehe.

11. Met welke wereldleider zou jij een dag willen ruilen en waarom?

Geen. Ik ben niet geïnteresseerd in politiek, dus ik kan nu wel iemand noemen, maar ik zou echt niet weten wat hij/zij zoal doet.

12. “Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt” Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen?

Ik doe dat niet. Vroeger deed ik dat wel. Ik ben namelijk best depressief geweest en ben gepest, daarom vond ik dat ik geen geluk verdiende. Dat is natuurlijk onzin realiseerde ik me pas kort geleden, dus nu probeer ik in alles wat er is en gebeurt geluk te zien, ook al is het maar een heel klein beetje.

13. Wat maakt jou bijzonder?

Ik ben wie ik ben en wat anderen van mij denken maakt me niet uit. Ook werk ik keihard voor mijn dromen, soms zelfs te hard en sta ik altijd klaar voor mijn vrienden.

14. “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Wanneer heb jij voor het laatst iets gezegd terwijl je liever wilde zwijgen?

Dat kan ik me niet meer herinneren. Meestal is het dan de manier en toon waarop ik iets zeg. Ik kan me niet heel goed voorstellen hoe iets op iemand overkomt, dus soms komen dingen die ik zeg heel bot over, terwijl ik dat niet zo bedoel. Dat zou ik graag anders willen doen.

15. Wat heb jij ervaren aan liefde in je leven?

Eigenlijk heb ik pas een jaar geleden echt liefde leren kennen. Niet liefde zoals van familie of van een relatie met een jongen, maar vriendschappelijke liefde. Ik heb wel goede vriendinnen gehad, maar achteraf was dat heel oppervlakkig. Mijn dansdocente is nu een goede vriendin geworden en zij heeft mij wel liefde laten zien. Het zit in de kleine dingen, bijvoorbeeld dat we niet weggaan zonder elkaar een knuffel gegeven te hebben. Ik kan het niet goed omschrijven, maar alles wat we voor elkaar doen, doen we met liefde.

16. Op welke gebieden ben jij gegroeid op persoonlijk gebied?

Ik heb veel meer zelfvertrouwen en zelfrespect gekregen. Een paar jaar terug kon iedereen me zomaar de grond in boren, maar nu hoeven ze dat niet meer te proberen. Tuurlijk is het soms moeilijk, maar ik ben harder geworden met dat soort dingen.

17. Wanneer maakte jij een verschil in je eigen leven? Wanneer koos je nou ECHT voor jezelf?

Toen ik stopte met havo en MBO ging doen. Ik deed auditie bij de dansopleiding, waar ik dus niet ben aangenomen, maar in plaats daar van ging ik de fotografieopleiding doen. Ik was helemaal klaar met de middelbare school en sinds die tijd dat ik MBO ben gaan doen, ben ik mezelf veel beter leren kennen. Dit was echt een goed punt in mijn leven!

18. Welke levenswijsheid heb jij geleerd in je leven tot nu toe?

Dat je altijd positief moet proberen te blijven, hoe moeilijk het ook is.

19. Leef je momenteel het leven zoals je dit op de basisschool voor ogen had?

Nee, zeker niet. Mijn leven is pas begonnen op het MBO, dus een jaar geleden. Niemand (inclusief ik) had in mijn basisschooltijd verwacht dat ik een creatieve opleiding zou gaan doen. Iedereen dacht dat ik zou kiezen voor juf, of zuster.

Over Nadine:

  1. Hoe heet je? Nadine van Spanje
  2. Wat is je leeftijd? 18
  3. Heb je een blog? Ja, een persoonlijke blog: mlanadine en een fotografieblog: new fotografie

Nadine van Spanje


2 responses to “19 vragen aan… Nadine van Spanje

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Leuk om de antwoorden op zulke persoonlijke vragen te lezen.

  2. Neys lifestyle schreef:

    Mooi interview. Ik herken veel van mezelf in de antwoorden. Meer van dit soort interviews graag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: