Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

19 vragen aan… Cindy

op 25/05/2015

19 vragen aan...

Geïnspireerd door mijn eigen overdenkingsartikelen was ik benieuwd naar hoe mijn lezers over bepaalde vragen denken. Benieuwd naar hun antwoorden, meningen en visies. Daarom besloot ik op mijn blog de ruimte te maken om hen aan het woord te laten. Vanaf nu vind je op maandag dus de rubriek 19 vragen aan…

Wil jij ook meedoen? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel of stuur mij een berichtje via de contact pagina. Je hoeft geen blog te hebben om mee te kunnen doen, iedereen kan meedoen.

1. Ben jij wie je diep van binnen zou willen zijn, of zou je wat aan jezelf willen veranderen?

Ik ben zeker niet de persoon die ik diep van binnen zou willen zijn, en ik zou heel graag wat aan mijzelf willen veranderen. En dat is namelijk nog heel wat kilo’s afvallen. Ik ben op weg maar door omstandigheden gaat dat helaas stukken trager.

2. Wat zou je het liefste veranderen op de wereld als je één ding kon beïnvloeden?

Kinderprostitutie. Als ik daar aan denk komt er werkelijk kippenvel over heel me lichaam. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen, maar sinds ik moeder ben raakt dit onderwerp mij nog veel meer. Het zal je dochter zijn.. verschrikkelijk!

3.Heb jij voor je gevoel altijd zelf de regie over je leven gehad?

Buiten het feit dat mijn ouders de “regie” hebben gehad over mij tot een bepaalde leeftijd, denk ik toch wel dat ik zelf de regie in handen heb gehad.

4. Welke quote inspireert jou?

“If you can dream it, you can do it” is voor mij een belangrijke omdat ik vind dat je altijd je dromen achterna moet gaan en je door niks en niemand hoeft te laten tegenhouden.

5. Ben jij religieus?

Nee dat ben ik absoluut niet.

6. Welke waarden en normen zou jij willen overdragen aan je kind(eren)?

Ik probeer heel veel op mijn dochter over te brengen, maar het grootste is toch wel respect en mensen in hun waarde laten. Dit omdat iedereen uniek is in zijn of haar manier. Nooit mensen uitlachen!

7. Is er iemand waar je sorry tegen zou willen zeggen terwijl het je maar niet lukt?

Nee, ik ben wel iemand die direct sorry zegt als dat nodig is.

8. Hoe zou jij willen werken aan medemenselijkheid?

Als je kijkt naar de definitie van medemenselijkheid komt je terecht op “het beste met andere voorhebben” “naastenliefde”. Nou ik ben wel iemand die het beste met andere voorheb. Hoop ook zeer zeker dat ik dat laat merken. Dus in hoeverre zou ik hieraan willen werken? Misschien mezelf er bewuster van maken of ik dat ook daadwerkelijk laat merken aan andere.

9. Wat is volgens jou de kortste weg naar geluk?

Ben wie je bent! Ga niet veranderen en laat je niet tegenhouden door een ander. Wees trots op jezelf! En dankbaarheid, bekijk alles positief, nooit negatief!

10. Welke droom komt steeds weer terug?

Dat er bij mijn ouderlijk huis spontaan oorlog uitbreekt en ik al mijn naasten verlies. Vreselijk!

11. Met welke wereldleider zou jij een dag willen ruilen en waarom?

Telt Oprah ook? 😉 Nee ik zou met geen enkele willen ruilen. Ik hou me er eerlijk gezegd ook niet echt mee bezig. Het feit dat er allemaal maar “wat” gedaan wordt vind ik verschrikkelijk en totaal niet meer menselijk. Slacht elkaar maar af, maak maar ruzie en begin maar oorlogen. Ze zouden allemaal maar eens hun ogen open moeten doen.

12. “Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt” Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen?

Ik denk niet dat ik zozeer het geluk voor mijzelf tegen houd, ik ben dan wel niet gelukkig met mezelf maar ik weet de rede daarvan en dat is voor mij een motivatie om door te zetten.

13. Wat maakt jou bijzonder?

Ik bijzonder? Hmm zo heb ik nog nooit naar mezelf gekeken. Maar ik ben ik en leuker kan ik het niet maken ;)Ik ben een doorzetter, beetje perfectionistisch, eigenwijs, recht voor zijn raap, eerlijk… bijzonder nee… ik zou eerder zeggen ik ben uniek!

14. “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Wanneer heb jij voor het laatst iets gezegd terwijl je liever wilde zwijgen?

Wat ik inmiddels wel heb geleerd is om eerst na te denken voordat ik er wat uitgooi. Natuurlijk floep ik er nog wel eens wat uit. Maar nee als ik wat zeg ben ik wel heel eerlijk.

15. Wat heb jij ervaren aan liefde in je leven?

Dan komt gelijk de tekst “love is a battlefield” (Pat Benatar) en “fight for this love”(Cheryl) naar boven. Liefde is niet makkelijk en soms moet je er een beetje voor vechten, maar het is het waard!

16. Op welke gebieden ben jij gegroeid op persoonlijk gebied?

Dan denk ik toch wel voor mezelf opkomen, tijd maken voor mezelf en doen wat IK leuk vind. Ik heb daar wel wat moeite mee gehad, maar het is mijn leven en daar kan ik alleen wat van maken.

17. Wanneer maakte jij een verschil in je eigen leven? Wanneer koos je nou ECHT voor jezelf?

Dan denk ik toch wel het moment weg te gaan bij de vader van mijn dochter. Heb ik lang over nagedacht toen want ja, je hebt wel samen een kindje. Maar ik zou dan ongelukkig zijn. Dat was het moment dat ik echt voor mezelf koos. Natuurlijk denk ik ook wel onbewust voor mijn dochter want zij zou die spanning op den duur ook gaan voelen.

18. Welke levenswijsheid heb jij geleerd in je leven tot nu toe?

“Kies met je hart, je verstand is om keuzes te begrijpen niet om ze te maken.” Volg altijd je hart en je dromen. Dat is iets wat ik absoluut geleerd heb en elke dag weer bij mij draag.

19. Leef je momenteel het leven zoals je dit op de basisschool voor ogen had?

Heb ik wel gedaan ja! Mijn leven zag ik voor me graag voor me 25e een kindje (dat is gelukt) en schoonheidsspecialiste met een eigen zaak, en dat is me ook gelukt. Helaas door medische klachten kan ik dat niet meer doen en leef ik nu het leven wat anders. Maar ik geniet nog steeds elke dag van wat ik doe!

Over Cindy:

  1. Hoe heet je? Cindy
  2. Wat is je leeftijd? 28
  3. Heb je een blog? Ja, Cin Des allround Beauty

Cindy


One response to “19 vragen aan… Cindy

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    ‘If you can dream it, you can do it,’ valt mij op als citaat. Ik denk dat omdat het volgens mij niet waar is. Het is natuurlijk mooi gezegd, maar het is helaas echt niet zo dat je alles waarvan je droomt dus ook kunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: