Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

19 vragen aan… Linda

op 15/06/2015

19 vragen aan...

Geïnspireerd door mijn eigen overdenkingsartikelen was ik benieuwd naar hoe mijn lezers over bepaalde vragen denken. Benieuwd naar hun antwoorden, meningen en visies. Daarom besloot ik op mijn blog de ruimte te maken om hen aan het woord te laten. Vanaf nu vind je op maandag dus de rubriek 19 vragen aan…

Wil jij ook meedoen? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel of stuur mij een berichtje via de contact pagina. Je hoeft geen blog te hebben om mee te kunnen doen, iedereen kan meedoen.

1. Ben jij wie je diep van binnen zou willen zijn, of zou je wat aan jezelf willen veranderen?

Wat een diepzinnige vraag gelijk. Ik ben wie ik ben. Daar ben ik tevreden mee. Toch zijn er genoeg dingen die ik wel aan mezelf zou willen veranderen. Zowel als het gaat om uiterlijk, zo mogen er best wat kilo’s vanaf en bijvoorbeeld dingen zoals gedrag en eigenschappen waar ik niet zo happy mee ben. Wel vormen deze eigenschappen en mijn verleden tot wie ik vandaag de dag ben. En dat is prima. Ik vind het belangrijker om vooruit te kijken.

2. Wat zou je het liefste veranderen op de wereld als je één ding kon beïnvloeden?

Dat iedereen wat vriendelijker naar elkaar zou zijn. Dat kan door gewoon even gedag te zeggen of een glimlach te geven. Een vriendelijk woord als je bij de kassa staat. Of gewoon de ander helpen zonder dat je er direct iets voor terug verwacht. Ik krijg het gevoel dat mensen steeds meer gericht zijn op zichzelf als individu en het maar goed moeten hebben.

3.Heb jij voor je gevoel altijd zelf de regie over je leven gehad?

Nee, er zijn periodes in het verleden waarin ik dat zeker niet had. Gelukkig heb ik dat achter me kunnen laten en kan ik nu, binnen bepaalde grenzen, doen wat ik wil doen. Mijn partner steunt me daarin en dat is erg fijn.

4. Welke quote inspireert jou?

Er is niet echt een quote die me inspireert. De uitspraak ‘Please excuse the mess, my kids are making memories’ spreekt me wel heel erg aan.

5. Ben jij religieus?

Ja, ik ben katholiek opgevoed en we proberen dit ook door te geven aan onze kinderen. Niet met iedere dag bidden of iedere zondag naar de kerk, maar wel dat er meer is en we onderdeel zijn van een gemeenschap. We hopen dat als ze ouder zijn hier zelf ook bewust voor kiezen.

6. Welke waarden en normen zou jij willen overdragen aan je kind(eren)?

Ik zou graag willen dat mijn kinderen gelukkig worden. Dat ze beschikken over een goed zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid om de wereld om hen heen te ontdekken. De talenten die ze hebben ontvangen optimaal mogen benutten. Dat ze open staan voor nieuwe ervaringen en andere mensen. Positief in het leven staan. En hulpvaardig zijn.

7. Is er iemand waar je sorry tegen zou willen zeggen terwijl het je maar niet lukt?

Ja, gelukkig is dit ondertussen uitgepraat.

8. Hoe zou jij willen werken aan medemenselijkheid?

Voor mij uit dit zich vaak in praktische vorm. Ik heb altijd veel vrijwilligerwerk gedaan en ben nog steeds actief. Weliswaar minder vanwege de kinderen en het onregelmatige werkrooster van manlief, maar ik vind het belangrijk om iets terug te doen naar anderen.

9. Wat is volgens jou de kortste weg naar geluk?

Doen wat je wilt doen en de ander in zijn waarde laten.

10. Welke droom komt steeds weer terug?

Een hele materialistische; namelijk een vrijstaand huis, zeg maar gerust villa, in een bosrijke omgeving. Met alle ruimte voor de kinderen.

11. Met welke wereldleider zou jij een dag willen ruilen en waarom?

Geen, het lijkt me niets om al die verantwoordelijkheid te hebben. Als ik toch een functie moet kiezen zou ik denk ik gaan voor de Dalai Lama. Puur en alleen vanwege de rust die hij uitstraalt.

12. “Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt” Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen?

Omdat het gras altijd groener is bij de buren. Je ziet iets en dan denk je al snel dat je dat ook moet hebben om gelukkig te zijn. Dat je ook het nieuwste model auto moet hebben, kleding volgens de laatste mode, de laatste hotspots bezocht moet hebben, iedere week stappen, etc. In plaats van te kijken naar wat je al hebt en daar van te genieten.

13. Wat maakt jou bijzonder?

Dat ik ben wie ik ben.

14. “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Wanneer heb jij voor het laatst iets gezegd terwijl je liever wilde zwijgen?

Dat kan ik me gelukkig niet herinneren. Ik blog en schrijf veel, maar echt een prater ben ik ook weer niet.

15. Wat heb jij ervaren aan liefde in je leven?

Ik heb een partner met wie ik samen een aantal overeenkomsten heb waardoor we elkaar versterken. Maar we ook elkaar kunnen loslaten en accepteren om wie we zijn zodat we onszelf blijven.

16. Op welke gebieden ben jij gegroeid op persoonlijk gebied?

Het meeste groei ik nog iedere dag in het loslaten. Dat je niet hoeft te leven volgens het beeld dat jij denkt dat de ander van jou heeft. Maar dat je je eigen pad moet inslaan.

17. Wanneer maakte jij een verschil in je eigen leven? Wanneer koos je nou ECHT voor jezelf?

Toen ik 16 was en graag wat van de wereld wilde zien. Met als gevolg dat ik net een maand 17 was ik een reis zonder ouders naar Canada heb gemaakt. Het startpunt van vele andere reizen naar Amerika, Azië en Afrika.

18. Welke levenswijsheid heb jij geleerd in je leven tot nu toe?

Dat je niet de omgeving of personen om je heen moet veranderen, maar het beste kan accepteren. Scheelt heel veel frustraties. Mocht het toch niet werken, dan kan je beter zelf een andere omgeving zoeken.

19. Leef je momenteel het leven zoals je dit op de basisschool voor ogen had?

Nee, mijn beste vriendin was gek op kinderen en ik moest daar op dat moment niet zoveel van hebben. Ik zou minstens carrière maken en door het leven gaan als de eerste minister-president van Nederland of later als kernfysicus die de eerste atoomsmelting zou laten plaatsvinden. Ja, dat had ik echt al bedacht op de basisschool, proefjes vond ik altijd interessant en zit in de familie.

Over Nadine:

  1. Hoe heet je? Linda
  2. Wat is je leeftijd? 29
  3. Heb je een blog? Ja, mamaliefde

Linda


One response to “19 vragen aan… Linda

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Leuk om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: