Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

MAMABLOG | Disney Junior

op 17/06/2015

Disney junior

Disney Junior. Dat is de zender waar Bjarne heel graag naar kijkt. Disney Junior biedt een grote diversiteit aan programma’s zoals:

  • De Bijenkorf
  • Mickey Mouse clubhuis
  • Art Attack
  • Prinses Sofia
  • The Incredibles

En veel meer. Het fijne van deze zender is dat de programma’s niet te lang duren en een kind daar redelijk geboeid naar kan blijven kijken. Als hij zich niet af laat leiden in elk geval… En dat is iets waar Bjarne dan net weer wat minder goed in is. Soms kan hij tijden blijven kijken, maar op andere momenten, als er bijvoorbeeld iets in de kamer gebeurt, dan is hij even afgeleid. Om vrij snel toch wel weer te gaan kijken. Over een aantal programma’s zal ik wat meer schrijven.

Mickey Mouse Clubhuis

‘Meeska, Mooska, Mickey Mouse!’ Mickey Mouse Clubhuis is een interactieve animatieserie met de bekende figuren voor de allerkleinsten die nog niet naar school gaan. Zo steken zij toch alvast wat op over de algemene basisvormen en begrippen.

Met een kamer helemaal in het teken van Mickey Mouse is dit misschien ook wel heel herkenbaar voor Bjarne. Zodra hij ook maar ergens een afbeelding of iets dergelijks van Mickey ziet, dan wordt hij al helemaal enthousiast. Dus ik denk dat het ook daarom is dat Bjarne dit zo leuk vindt. Bovendien wordt er natuurlijk veel kleur gebruikt in de afleveringen.

De Bijenkorf

Volg Buzzbee en zijn bijenfamilie in deze kleurrijke serie op Disney Junior. Samen met Mama Bee, Papa Bee, Rubee en Babee beleeft hij vele avonturen. In De Bijenkorf komen alledaagse zaken naar voren zoals kleine kinderen die spelen, aardig zijn, met familie omgaan en erachter komen hoe de wereld in elkaar zit.

Minder kleur dan in het Mickey Mouse clubhuis, maar in deze serie zit weer heel veel beweging wat natuurlijk ook weer heel leuk is voor kinderen.

Art Attack

Leer hoe je de mooiste knutselwerken maakt. Doe ideeën op en krijg handige tips waarmee jij de leukste spullen maakt. Van een papieren krokodil tot een hoelahoep van papier marche en alles daartussenin. Iedere aflevering zie je een aantal mooie voorbeelden en krijg je de uitleg die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan.

Dit is een knutsel programma waar Bjarne dan nu  nog niet zo heel veen aan heeft, maar waar hij wel heel erg geboeid naar kan kijken. En mooi meegenomen: mama leert er ook nog wat van en doet leuke ideeën op haha.

Wat boeit kinderen zo?

Dit zijn slechts drie van de programma’s waar Bjarne naar kijkt. Wat mij opvalt bij het kijken naar Disney junior is dat er toch wel heel veel kleur gebruikt wordt en veel beweging. Bovendien heeft ieder programma ook heel veel liedjes en muziek in zich wat het voor kleine kinderen misschien ook leuk maakt. Bjarne is tenminste regelmatig aan het dansen.

Bij een programma als bijvoorbeeld “Handy Manny”, waarin Manny een klusjesman is en hij samen met zijn team (gereedschapsmaterialen) problemen oplost, wordt ook zo nu en dan Engels gesproken. Zo leren kinderen gelijk Engels op een speelse manier. Nou vind ik dat niet zo belangrijk, ik vind het eigenlijk best wel heel erg vroeg om kinderen al in aanraking te laten komen met een buitenlandse taal. Zeker wanneer ze zelf nog niet echt kunnen praten en dus de eigen taal nog niet echt machtig zijn. En ja, ik weet wel dat kinderen op jonge leeftijd sneller een tweede taal oppikken, dus wat dat betreft is het voor de ontwikkeling misschien wel goed. Maar toch, het is het idee denk ik… maar we zullen zien wat Bjarne gaat doen als hij echt gaat praten. Voorlopig blijft het nog even bij “mama”, “toet toet” en dat soort dingetjes haha.


2 responses to “MAMABLOG | Disney Junior

  1. Saskia schreef:

    Mijn zoontje vindt Disney junior ook erg leuk. Grappig vind ik om te zien dat ze van dat Engels ook echt iets meepikken.

  2. […] Junior. Dat is de zender waar Bjarne heel graag naar kijkt. Vorige week schreef ik al een artikel over een aantal programma’s waar Bjarne graag naar kijkt. Naar aanleiding daarvan werd ik […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: