Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

19 vragen aan… Chanoe

op 22/06/2015

19 vragen aan...

Geïnspireerd door mijn eigen overdenkingsartikelen was ik benieuwd naar hoe mijn lezers over bepaalde vragen denken. Benieuwd naar hun antwoorden, meningen en visies. Daarom besloot ik op mijn blog de ruimte te maken om hen aan het woord te laten. Vanaf nu vind je op maandag dus de rubriek 19 vragen aan…

Wil jij ook meedoen? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel of stuur mij een berichtje via de contact pagina. Je hoeft geen blog te hebben om mee te kunnen doen, iedereen kan meedoen.

1. Ben jij wie je diep van binnen zou willen zijn, of zou je wat aan jezelf willen veranderen?

Wauw wat een goede vraag. Nee, ik ben nog niet wie ik graag zou willen zijn, maar ik ben wel hard bezig om de persoon te worden die ik denk diep van binnen te zijn. Ik zou graag mensen willen inspireren en bewuster willen maken van hun voedingspatroon en als ik straks ben afgestudeerd als natuurgeneeskundige wil ik graag een eigen praktijk waarbij ik mensen kan helpen het beste uit zichzelf te halen door goed voor zichzelf te zorgen. Dit is een proces op zich die ik zelf ook heb doorgemaakt en het lijkt me erg bijzonder om mensen hierin te kunnen begeleiden.

2. Wat zou je het liefste veranderen op de wereld als je één ding kon beïnvloeden?

Pfoe, ik wou eerst bewustwording kiezen maar dan kunnen mensen alsnog verkeerde keuzes maken, dus kies ik voor liefde… Als iedereen leeft vanuit liefde zal je nooit opzettelijk mensen of dieren kwetsen en zou het leven een stuk mooier zijn.

3.Heb jij voor je gevoel altijd zelf de regie over je leven gehad?

Nee, vaak heb ik juist het gevoel dat je het leven niet in de hand hebt. Wat je wel in de hand hebt is hoe je omgaat met de dingen die in je leven gebeuren en alles wat je meemaakt leert je uiteindelijk wel een hoop waardoor je een wijzer persoon wordt.

4. Welke quote inspireert jou?

‘Nothing to fear but fear itself’. Vooral bij kleine dingetjes of angsten die we dagelijks kunnen ervaren helpt dit mij. We hebben eigenlijk vaak niets te vrezen, vaak heb je niks te verliezen maar ben je bang om af te gaan of om te falen. Eigenlijk kan je nooit afgaan of falen, alleen als je kansen nooit durft te nemen kan je falen want dan heb je nooit iets geprobeerd, dus zal je ook nooit iets bereiken.

5. Ben jij religieus?

Ik heb niet een bepaald geloof maar ik vind het Boeddhisme wel mooi en ik geloof wel in reïncarnatie. Ook vind ik het stoïcisme een mooie filosofische stroming die eigenlijk zegt dat veel/alles wordt bepaald door het lot maar dat we zelf onze reactie kunnen bepalen op de gebeurtenissen in ons leven. Je kunt het opgeven of je blijft vechten voor wat je wilt. Oh ja en het Taoïsme is ook interessant, ‘meegaan met de stroom van het leven’.

6. Welke waarden en normen zou jij willen overdragen aan je kind(eren)?

Respect hebben voor anderen, we zijn allemaal verschillend en denken daarom ook allemaal anders, probeer daar begrip voor te hebben en het te accepteren dat we niet allemaal hetzelfde zijn.

7. Is er iemand waar je sorry tegen zou willen zeggen terwijl het je maar niet lukt?

Nee eigenlijk niet, alle dingen in mijn leven waar ik spijt van heb gehad heb ik wel mijn excuses voor aangeboden.

8. Hoe zou jij willen werken aan medemenselijkheid?

Door mijn studie af te ronden en anderen te begeleiden in het proces naar beter voor zichzelf zorgen, door voeding te veranderen en patronen te doorbreken die niks meer opleveren.

9. Wat is volgens jou de kortste weg naar geluk?

Volg je eigen hart, gevoel, passie. Luister niet teveel naar anderen en neem soms eens wat risico om de dingen bereiken die je graag wilt bereiken. Doe vooral dingen waar je je goed bij voelt en stel doelen voor jezelf die je kunt behalen, dat geeft een nuttig en vervullend gevoel in je leven. Zonder uitdagingen in het leven wordt het leven saaier.

10. Welke droom komt steeds weer terug?

’S nachts heb ik niet echt dromen die steeds terug komen maar heb qua ‘dagdromen’ wel iets wat ik super graag wil en dat is mijn studie halen en een eigen praktijk beginnen als natuurgeneeskundige.

11. Met welke wereldleider zou jij een dag willen ruilen en waarom?

De meeste wereldleiders zou ik niet mee willen ruilen, behalve als ik iets goeds voor de wereld zou kunnen betekenen. Ik las over de premier van Bhutan, Jigme Thinley, die zich meer bezighoudt met geluk dan met geld en dat vind ik wel bijzonder, met zulke mensen zou ik wel eens een dagje willen ruilen.

12. “Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt” Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen?

Ik denk dat de reden waarom mensen geluk voor zichzelf tegenhouden vaak 1 van deze 2 redenen is. Namelijk; omdat ze denken dat ze het niet verdienen of omdat ze denken dat ze het niet aankunnen als ze het weer kwijtraken.

13. Wat maakt jou bijzonder?

Dat ik me in heel veel dingen wil verdiepen en mezelf graag wil ontwikkelen. De meeste mensen houden zich niet zo bezig met de wereld en zijn meer met zichzelf bezig.

14. “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Wanneer heb jij voor het laatst iets gezegd terwijl je liever wilde zwijgen?

Zo vaak, maar ik ben vaak gewoon iets te eerlijk haha.

15. Wat heb jij ervaren aan liefde in je leven?

Heel veel, vooral de onvoorwaardelijke liefde van mijn ouders vind ik erg bijzonder.

16. Op welke gebieden ben jij gegroeid op persoonlijk gebied?

Meer compassie en begrip voor anderen door je te ontwikkelen.

17. Wanneer maakte jij een verschil in je eigen leven? Wanneer koos je nou ECHT voor jezelf?

Kan niet echt een specifiek moment noemen maar ik merk wel dat ik de laatste jaren steeds meer dingen doe waar ik me wel goed bij voel in plaats van liever geen nee willen zeggen.

18. Welke levenswijsheid heb jij geleerd in je leven tot nu toe?

-Proberen mensen in hun waarde te laten en niet zo snel te oordelen, vragen als iets niet duidelijk is want soms heb je de neiging om iets voor een ander in te vullen terwijl het in werkelijkheid misschien anders is dan dat jij denkt dat het is.
-Je bereikt niks in je leven als je er niet voor vecht en geen risico’s durft te nemen.
-Het leven is vallen en op staan, probeer er van te leren en bijna alles komt altijd weer goed, soms wordt het zelfs nog mooier en leuker dan dat je je had kunnen voorstellen.

19. Leef je momenteel het leven zoals je dit op de basisschool voor ogen had?

Nee, ik wist absoluut niet wat ik graag wou in mijn leven maar de laatste jaren is dat steeds duidelijker geworden en ben ik meer bezig met mijn toekomst.

Over Channoe:

  1. Hoe heet je? Chanoe
  2. Wat is je leeftijd? 24
  3. Heb je een blog? Ja over een natuurlijke levensstijl en gezondheid, ook met veel recepten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: