Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

19 vragen aan… Jagaira

op 29/06/2015

19 vragen aan...

Geïnspireerd door mijn eigen overdenkingsartikelen was ik benieuwd naar hoe mijn lezers over bepaalde vragen denken. Benieuwd naar hun antwoorden, meningen en visies. Daarom besloot ik op mijn blog de ruimte te maken om hen aan het woord te laten. Vanaf nu vind je op maandag dus de rubriek 19 vragen aan…

Wil jij ook meedoen? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel of stuur mij een berichtje via de contact pagina. Je hoeft geen blog te hebben om mee te kunnen doen, iedereen kan meedoen.

1. Ben jij wie je diep van binnen zou willen zijn, of zou je wat aan jezelf willen veranderen?

Na jaren zelf ontdekking en zelfontwikkeling kan ik wel zeggen dat ik mijzelf ben. Ik ben in mijn ogen “volwassen” geworden. Ik wil niet zeggen dat ik “volmaakt” ben maar ik heb “happy as I am”.

2. Wat zou je het liefste veranderen op de wereld als je één ding kon beïnvloeden?

De druk die word gelegd op vrouwen. De manier hoe wij als “vrouwen” naar elkaar kijken. We worden zo “gedrainwashed” door de media en bladen dat we bijna niet meer aanvoelen wat bij jezelf past.

3.Heb jij voor je gevoel altijd zelf de regie over je leven gehad?

Nee. Jammer genoeg niet……..de “volwassenen” in mijn leven hebben wel eens beslissingen voor mij genomen die ik graag anders had gezien. Maar ik neem het ze niet kwalijk. Want ik geloof in dat opzicht ook niet in “toeval” dus de dingen die zijn gebeurt in mijn leven hebben mij gevormd tot wie ik nu ben.

4. Welke quote inspireert jou?

Ik heb er een paar maar degene die mij het meeste aanspreekt: “That what doesn’t kills you only makes you stronger“.

5. Ben jij religieus?

Ik zou niet zeggen religieus maar gelovig. Religie is voor mij een stel rituelen en geloof is voor mij een manier van leven.

6. Welke waarden en normen zou jij willen overdragen aan je kind(eren)?

Behandel een ander zoals jezelf behandelt wilt worden. Een betere wereld begint bij jezelf en ik zou heel graag dat mijn kinderen ( mocht ik ze ooit krijgen) beseffen dat ze de moeite waard zijn. Dat ze hun eigenwaarde inzien en beseffen dat ze uniek zijn.

7. Is er iemand waar je sorry tegen zou willen zeggen terwijl het je maar niet lukt?

Ik zou heel graag sorry willen zeggen tegen mijn Oma. Ze is helaas overleden zonder dat ik afscheid van haar kon nemen en daar heb ik spijt van. Dus ik zou sorry willen zeggen omdat ik haar nooit heb kunnen bedanken voor haar onvoorwaardelijke liefde die ik hen mogen ontvangen. Ze was namelijk niet mijn “echte oma” in bloed maar in “gevoel des te meer”.

8. Hoe zou jij willen werken aan medemenselijkheid?

Het begint bij jezelf. Wat je zaait is wat je oogst…

9. Wat is volgens jou de kortste weg naar geluk?

Acceptatie….van elke situatie. Toeval bestaat niet…

10. Welke droom komt steeds weer terug?

Ik droom niet zo vaak maar als ik dan iets fijns droom dan droom ik over mijn vakantie op Curaçao.

11. Met welke wereldleider zou jij een dag willen ruilen en waarom?

Ik denk niet dat ik zou willen ruilen want met grote verantwoordelijkheid komt ook grote zorgen. Dus ik zeg bedankt.

12. “Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt” Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen?

Geluk hou ik niet tegen… Ik probeer elke dag te genieten en juist dat is geluk voor mij. Het kan zitten in een vogel die fluit, de zon die schijnt of gewoon een vrije dag.

13. Wat maakt jou bijzonder?

Ik ben Uniek en dat maakt mij bijzonder.

14. “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Wanneer heb jij voor het laatst iets gezegd terwijl je liever wilde zwijgen?

Whahaha… Dagelijks flap ik er wel wat uit… Oeps zei ik dat echt hardop. Kleine dingen die anderen denken, zeg ik gewoon hard op. Maar tijdens gevoelige momenten spreek ik juist liever niet. In dat geval kijk ik juist de kat uit de boom.

15. Wat heb jij ervaren aan liefde in je leven?

De liefde van mijn ouders en familie maar ook ben ik al 15 jaar samen (waarvan 14 jaar getrouwd) met de liefde van mijn leven. Dus ik ben gezegend in de liefde.

16. Op welke gebieden ben jij gegroeid op persoonlijk gebied?

Ik zie kritiek niet meer als iets persoonlijks. Ik kan het los van elkaar zien. Ook kan ik mezelf berusten in dingen die gebeuren waar ik vroeger dagen/maanden over kon malen. Niet alles is mijn “schuld”. Ik ben alleen verantwoordelijk voor mijn eigen daden en kan echt niet heel de wereld redden maar wel een steentje bijdragen door liefde uit te delen.

17. Wanneer maakte jij een verschil in je eigen leven? Wanneer koos je nou ECHT voor jezelf?

Toen ik op mijn 21e aangaf dat ik het gewoon niet meer wist. Dat ik in de knop zat mezelf en dat ik de weg niet meer wist. Toen heb ik professioneel hulp ingeroepen dat dat heeft het licht gegeven in het donker.

En toen ik in 2012 koos van mijn Gastric ByPass. Niet om mijn zelfbeeld maar om mijn gezondheid. Dat deed ik voor niemand anders behalve voor mijzelf.

18. Welke levenswijsheid heb jij geleerd in je leven tot nu toe?

Teveel om op te noemen maar ze hebben mij echt gevormd tot wie ik nu ben. Maar enkele van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is dat ik niet iedereen aardig hoef te vinden en niet iedereen mij. Ik kies zelf mijn vrienden uit en liever 5 goede vrienden dan 25 vage kennissen. En dit kan familie zijn maar ook zelf gekozen vrienden.

19. Leef je momenteel het leven zoals je dit op de basisschool voor ogen had?

Ik had toen ik op de basisschool niet echt een beeld wat ik “later wilde worden”. Ik wist wel wat ik niet wilde: ongelukkig zijn. Dus daarin is het wel gelukt. Ik denk ook dat je meerdere passie in het leven kan hebben en het is bij mij gewoon later op zijn plek gevallen: zo heb ik een enorme passie voor mijn visagie werk, werk ik nu echt met super veel plezier bij David Lloyd maar geniet ik ook van de liefde die ik ontvang van mijn neefjes en nichtjes. En de zon komt echt elke dag op ook al zie ik hem niet elke dag.

Over Nadine:

  1. Hoe heet je? Jagiara Hagendijk – de Jong
  2. Wat is je leeftijd? 33
  3. Heb je een blog? Ja, Jagaira


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: