Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Persoonlijk | Waarom blog ik?

op 01/07/2015
challenge

Foto: Unsplash

Waarom blog ik? Tja, heel soms vraag ik me dat ook wel af. Als ik bijvoorbeeld zie dat mijn bezoekers aantallen al een aantal dagen achter elkaar weer dalen. Of op momenten dat ik een artikel schrijf en ik daar geen reactie op krijg. Maar aan de andere kant, ik weet ook wel dat e gelezen worden en dat er mensen zijn die het heel leuk vinden om e te lezen. En dus vandaag een artikel over de reden dat ik blog.

Toen ik begon

Toen ik begon met bloggen had ik niet echt een doel voor ogen. Of ja, misschien ook wel. Ik wilde delen hoe mijn vorderingen zouden zijn met het hardlopen. Echter, aangezien ik aanvankelijk om de dag liep en soms twee dagen rust was dat niet echt een manier om het bloggen vol te houden. Bovendien, iedere keer schrijven hoeveel je gelopen had is ook zo saai om te lezen. Zeker omdat de vorderingen heel, heel, heel langzaam gingen. Ik deed soms weken over één en dezelfde les.

Daarom besloot ik toen om uit te gaan breiden. Te gaan schrijven over andere dingen dan hardlopen alleen. En langzaam maar zeker verdween het schrijven over hardlopen helemaal naar de achtergrond. Net als het hardlopen zelf trouwens. Terwijl ik dat wel altijd heerlijk vond om te doen, ook al hield ik het maar kleine stukjes vol. Dus ik sluit niet uit dat ik toch nog een keer een poging ga doen om het hardlopen op te pakken en het dan hopelijk wel vol te houden.

Onderwerpen

Met het naar de achtergrond verdwijnen van het hardlopen moest ik nieuwe onderwerpen gaan bedenken waar ik over zou schrijven. En dat leek makkelijker dan het was. Want ik wilde ook dingen hebben die ik terug kon laten komen. Nu, na verloop van tijd, heb ik wel onderwerpen die terugkerend zijn. Bijvoorbeeld artikelen zoals deze over mijn blog, maar ook de mamablogs, blogs over het afvallen en bijvoorbeeld de interview reeks of de overdenkingen.

Daarnaast heb ik mijn blog uitgebreid met het schrijven van reviews over (nieuwe) producten, boeken, films en ga zo maar door. Nu mijn blog op een eigen domein draait kan ik daar sowieso meer profijt van hebben. Want de meeste reviews zijn in overleg met bedrijven of ik kan bij artikelen door linken naar bepaalde pagina’s waar die artikelen te vinden zijn. En daar kan ik dan eventueel weer op verdienen. Maar daarover een andere keer meer.

Wat heeft mijn blog mij gebracht?

Naast het leren kennen van andere bloggers op social media heb ik afgelopen week mijn eerste echte samenwerking online kunnen zetten in de vorm van een winactie. Verder biedt mijn blog mij een uitlaatklep voor dingen die ik wil delen, het geven van  mijn mening over onderwerpen en producten, actualiteiten en veel meer.

Mijn blog is ook een beetje mijn kindje. Ik bepaal wat erop komt en hoe hij eruit komt te zien, ik heb de eindverantwoording. En ik hoop natuurlijk dat jullie mijn artikelen blijven lezen en blijven reageren.

Een tijdje geleden schreef ik eens over een bulletjournal wat ik gebruikte. Ja, gebruikte, want ik gebruik hem momenteel eigenlijk niet meer. Ik houd mijn plannen en dergelijke met betrekking tot mijn blog bij in een schrijfmap die ik op mijn verjaardag cadeau heb gekregen. Hier kan ik makkelijk en overzichtelijk alles in bijhouden en ik kan hem altijd meenemen.


One response to “Persoonlijk | Waarom blog ik?

  1. Jenn schreef:

    Leuk om te lezen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: