Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Afvallen | Een update

op 05/07/2015

Een tijdje geleden heb ik een update geschreven over het afvallen. En nu vond ik het tijd voor een nieuwe update. Ben ik nog steeds bezig? Hoe gaat het nu? Welke ups en downs kom ik tegen? Je leest het hier.

Een terugblik

Toen ik het vorige artikel schreef kon ik trots vertellen dat ik toen op een verlies van -8.1 kilo zat. Wat het verlies nu is zal ik nog niet verklappen, maar ik kan je vertellen dat ik die 8,1 van toen nog steeds niet gevonden heb 😀 Dus het is uiteraard dan ook meer dan -8.1. Zometeen vertel ik je de precieze tussenstand.

Hoe gaat het nu?

Het gaat langzaam, maar het gaat nog steeds de goede kant op. Neerwaarts dus. Niet zo snel als ik zou willen, maar he, laten we eerlijk zijn, het kan beter te langzaam gaan dan te snel. Want als het afvallen te snel gaat, dan houdt je lichaam het niet meer bij en dat wil ik toch ook niet. De weegschaal geeft in elk geval wel aan dat het steeds een beetje minder wordt.

Zelf zie ik het nog niet echt, maar dat zal ook komen doordat ik mezelf natuurlijk iedere dag zie. Maar ik moet ook wel eerlijk toegeven dat als ik foto’s van januari en nu van mezelf zie, ik wel verschil zie. En uiteraard merk ik het aan mijn kleding. Sommige truitjes zitten net wat losser, maar vooral mijn broeken zijn nu toch echt te groot. Ook mijn lievelingsbroek *snik* Maar ja wat wil je met momenteel een verlies van… -12.5!

Even wat foto’s voor het verschil. De eerste is van december vorig jaar, de tweede van mei dit jaar.

Snoepen

Snoepen doe ik nog steeds. Maar nog steeds met mate. Een week of twee geleden bijvoorbeeld kreeg ik van een mevrouw in mijn postwijk een doosje met chocolade reepjes. Want ik bracht haar altijd zo netjes de post. Heel lief natuurlijk. Normaal zou dat doosje de dag daarna of uiterlijk twee dagen later al leeg zijn. En nu… zit er nog één reepje in het doosje. Ik snoep niet meer iedere dag, maar gewoon af en toe wanneer ik er zin in heb.

Bewegen

En natuurlijk helpt de beweging heel erg mee. Ik merk dat wanneer ik me weeg op een moment dat ik de dag daarvoor net de post heb gelopen, er meer af is dan wanneer ik de dag ervoor een vrije dag had. Daarom heb ik me ook voorgenomen om op mijn vrije dagen en de dagen dat er minder post is, een flink stuk te gaan wandelen. Of misschien zelfs het hardlopen weer op te pakken straks na de zomer. Want stiekem vond ik dat toch wel heel erg lekker om te doen. Kortom, de strijd blijf ik nog even aangaan. Voor mezelf. Niet voor een ander, nee puur voor mezelf en mijn eigen gezondheid.7 responses to “Afvallen | Een update

  1. Jenn schreef:

    Supergoed! En mooi om te lezen, lezen over een succesje had ik echt even nodig.

  2. Gre van de Runstraat schreef:

    Lieverd wat kan jij goed schrijven. Super zoals jij je verhaal / belevenis vertelt . Je mag trots zijn op jezelf. Ga zo door zou ik zeggen. Ik lees in ieder geval je verhalen in een adem uit. Ik ben trots op je knuf Gre

  3. Suzanne schreef:

    Heel knap! Ik zie ook duidelijk verschil in de foto’s! Succes!

  4. […] houd ik je via mijn artikelen op de hoogte van mijn strijd tegen de kilo’s. In mijn laatste artikel vertelde ik je dat ik inmiddels 12,5 kg kwijt was. Hoe gaat het nu met me? Hoe ben ik de vakantie […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: