Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

19 vragen aan… Willemieke

op 20/07/2015

19 vragen aan...

Geïnspireerd door mijn eigen overdenkingsartikelen was ik benieuwd naar hoe mijn lezers over bepaalde vragen denken. Benieuwd naar hun antwoorden, meningen en visies. Daarom besloot ik op mijn blog de ruimte te maken om hen aan het woord te laten. Vanaf nu vind je op maandag dus de rubriek 19 vragen aan…

Wil jij ook meedoen? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel of stuur mij een berichtje via de contact pagina. Je hoeft geen blog te hebben om mee te kunnen doen, iedereen kan meedoen.

1. Ben jij wie je diep van binnen zou willen zijn, of zou je wat aan jezelf willen veranderen?

Hm, grotendeels wel. Al zou het soms wel fijn zijn als ik wat minder impulsief zou reageren. Dat hoort echt bij me, maar levert soms ook wel gedoe op.

2. Wat zou je het liefste veranderen op de wereld als je één ding kon beïnvloeden?

Ik kan nu heel cliche ‘armoede’ zeggen en dat vind ik ook belangrijk, maar het is zo standaard en het gaat niet lukken. Wat ik persoonlijk hoop te veranderen aan de wereld is de denkwijze van mensen. Ik zou zo graag de koppeling willen maken met bijvoorbeeld mensen in Afrika en mensen in Europa, omdat we zoveel van elkaar kunnen leren en omdat het leven dan ook zoveel leuker wordt. Leren respecteren, relativeren en vriendelijk zijn naar elkaar, ik denk dat de wereld dan echt mooier wordt 🙂

3.Heb jij voor je gevoel altijd zelf de regie over je leven gehad?

Nee, absoluut niet. Ik heb echt een tijd gehad dat ik het gevoel had dat alles voor me besloten en bepaald werd. Inmiddels ben ik oud, wijs en volwassen (haha) en ontloop ik zoveel mogelijk alle autoriteit en doe ik wat ik wil en waar ik gelukkig van word!

4. Welke quote inspireert jou?

Oeh, dat is een moeilijke. Ik ben dol op quotes en heb er op alle muren wel één hangen, maar als ik moet kiezen.. “Het zijn de kleine dingen die het doen!” En deze: “Je kunt de wereld niet veranderen, maar wel de wereld van één iemand.” Ik geloof daar echt in, wat je ook doet, het maakt altijd uit voor één iemand. Het kan voor één iemand wel zijn wereld veranderen. 🙂

5. Ben jij religieus?

Ja, ik ben Christen en geloof in God. 

6. Welke waarden en normen zou jij willen overdragen aan je kind(eren)?

Dat iedereen uniek, maar ook gelijk is. Dat we allemaal goede en slechte kanten hebben en dat we niet met iedereen vrienden kunnen zijn, maar wel aardig kunnen doen. Dat we het allemaal waard zijn en dat de één niet beter is dan de ander.

7. Is er iemand waar je sorry tegen zou willen zeggen terwijl het je maar niet lukt?

Als ik iets fout doe probeer ik het meteen goed te maken. Dus nee, ik kan me zo niet iemand bedenken.

8. Hoe zou jij willen werken aan medemenselijkheid?

Medemenselijkheid? Hm. Glimlachen naar iemand op straat lijkt me een mooi, haalbaar begin. En verder geldt het antwoord van vraag twee ook.

9. Wat is volgens jou de kortste weg naar geluk?

Heel simpel: de kleine dingen! Je moet geluk willen zien, anders vind je het niet. De zon die opkomt, die lekkere kop thee, lange zomeravonden buiten, noem maar op. Simpele dingen waar ik enorm gelukkig van word. Wees dankbaar voor de kleine leuke, mooie dingen en relativeer de rest. We hebben het niet slecht 😉

10. Welke droom komt steeds weer terug?

Met mijn voetjes op Afrikaanse bodem lopen en een hoop bruine kindjes knuffelen! Ik heb het nu één keer mogen doen, maar hoop er op een dag voor een tijdje te wonen! 🙂

11. Met welke wereldleider zou jij een dag willen ruilen en waarom?

Haha, ik heb pas geroepen dat ik later Minister Bussemaker wel wil opvolgen, maar dat is niet echt een wereldleider he? Obama lijkt me wel wat, omdat je als president van Amerika best veel invloed hebt.

12. “Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt” Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen?

Geluk is soms best eng. Wat nou als je hart achterna gaan betekent dat je heel veel achterlaat en dat mensen om je heen daar tegen zijn? Geluk betekent voor mij vaak mijn eigen weg gaan en kiezen voor mezelf en dat is best moeilijk.

13. Wat maakt jou bijzonder?

Gewoon wie ik ben, mijn karakter. Impulsiviteit is soms irritant, maar hoort ook helemaal bij me. Het feit dat ik alles positief probeer te bekijken, niet gauw opgeef, alles graag op z’n Jip en Jannekes doe en het meestal voor elkaar krijg om ingewikkelde dingen te vertalen naar Jip en Janneke taal. Gewoon die dingen die mij mij maken. Ik vind mezelf best leuk (oprecht, zonder ego).

14. “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Wanneer heb jij voor het laatst iets gezegd terwijl je liever wilde zwijgen?

Hahahahaha, vorige week? Gisteren? Vanmorgen? Haha, ik floep er zo vaak dingen waar ik achteraf liever eerst over na had gedacht.

15. Wat heb jij ervaren aan liefde in je leven?

Ik heb niet echt een zinnig antwoord op deze vraag geloof ik. Wat ik in elk geval wel weet is dat liefde op heel veel verschillende manieren kan komen en dat als je je daar bewust van wordt dat heel veel goeds kan doen in relaties 🙂

16. Op welke gebieden ben jij gegroeid op persoonlijk gebied?

Hm, de laatste jaren op heel veel gebieden. Ik denk vooral qua denken. Ik heb geleerd om positief om te denken en dat heeft veel andere dingen ook geholpen.

17. Wanneer maakte jij een verschil in je eigen leven? Wanneer koos je nou ECHT voor jezelf?

Ik denk dat dat was toen ik een hersenschudding kreeg en besloot m’n studievertraging vrijwillig extra te verlengen zodat ik een jaar uitliep i.p.v. een half jaar. Dat heeft me echt rust gegeven en ruimte om te ontdekken wie ik ben en waar ik blij en gelukkig van word en dat heeft me al zoveel moois opgeleverd.

18. Welke levenswijsheid heb jij geleerd in je leven tot nu toe?

Haha, gaan we weer: het zijn de kleine dingen die het doen. Dat is echt zo. Ik heb leren relativeren en geniet nu van de kleine dingen en dat maakt het leven zoveel leuker. En ik heb geleerd dat je je niet teveel vast moet houden aan mensen, omdat ze komen en gaan. Je kunt er niet op vertrouwen. Maar ook dan geldt het omdenkprincipe: ik denk dan aan de leuke tijd i.p.v. het afscheid.

19. Leef je momenteel het leven zoals je dit op de basisschool voor ogen had?

Op dit moment nog wel, toen ik op de basisschool zat wilde ik namelijk graag de pabo gaan doen en dat doe ik nu. Maar inmiddels blijkt dit niet mijn droom toekomst en ben ik hard aan het nadenken over wat ik graag wil gaan doen. Wat het ook wordt, leuk wordt het sowieso!

Over Willemieke:

  1. Hoe heet je? Willemieke van der Slik
  2. Wat is je leeftijd? 21
  3. Heb je een blog? Ja, Kleine mooie dingen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: