Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Food | Goedkoop boodschappen doen, hoe doe je dat?

op 23/07/2015

Foto: Stevepb

Zonder al te veel te vertellen over onze financiële situatie kan ik je wel vertellen dat wij heel bewust “op de kleintjes” letten. Het is echt niet zo dat wij iedere maand ieder dubbeltje om moeten draaien, maar leven in een weelde van luxe kunnen wij nou ook weer niet. Daardoor hebben wij er een sport van gemaakt om te proberen iedere maand zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. Ik ga je hier een paar van onze geheimpjes vertellen. Lees je mee?

Aanbiedingen

Natuurlijk kijken wij naar de reclamefolders en kijken wij wat wij kunnen gebruiken van wat er toevallig in de aanbieding is. Nou is het niet zo dat als de ene winkel de wereldgerechten, de andere de pasta voor op brood en weer een ander de curry in de aanbieding heeft, wij naar alle drie de winkels gaan. Nee, stel je voor, dan zouden de boodschappen in verhouding uiteindelijk nog duurder zijn dan normaal. Nee, wij kiezen dan één winkel uit waar we naar toe gaan en daar halen we dan de bruikbare aanbiedingen.

Budget merken

Wij kopen meestal geen A-merken maar kijken dat we de goedkoopste merken kopen. Zo vind je bij ons dus vaak bijvoorbeeld het Oké merk of AH basic in de kasten. Dat scheelt, in de meeste gevallen, best wel van de A-merken. Maar ook met de budgetmerken is het oppassen, want ze schelen niet altijd heel veel en eerlijk is eerlijk, de smaak is soms ook wel heel erg verschillend. Een sapje als jus d’orange bijvoorbeeld, vind ik van de budget merken vaak heel waterig, terwijl ik ze van de A-merken wel echt lekker vind. Dus soms verkies ik toch een A-merk.

Gratis

Tegenwoordig is er ook nog zoiets als gratis boodschappen krijgen. En nee, dan bedoel ik niet gratis door gewoon niet te betalen. Nee, gewoon echt gratis. Hoe dat werkt? Je koopt een product en betaald er dus eerst netjes voor. Vervolgens ga je thuis naar de internetpagina die beschreven staat op het product (wanneer hier bijvoorbeeld op staat dat je het gratis kunt testen). Daar maak je een foto van de bon, je vult het formulier in op het scherm en je wacht tot je je aankoopbedrag teruggestort krijgt op je rekening. Enkele sites hiervoor zijn:

Die laatste heeft een app waardoor je heel makkelijk en overal je gekochte aankopen kan indienen en dus heel makkelijk en snel het geld terug kan krijgen. Over het algemeen gaat de uitbetaling heel snel en je wordt per mail op de hoogte gehouden over het goedkeuren en uitbetalen van een cashback aanvraag.

Een eigen moestuintje scheelt je natuurlijk ook heel erg in de boodschappen.

Afgeprijsd

Wat wij ook vaak doen is op het einde van de dag naar de supermarkt gaan. Producten die een uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking hebben staan worden tegen het einde van de dag vaak met ongeveer 35%  afgeprijsd. En dat scheelt natuurlijk 35 cent per euro. Dus dat kan leuk oplopen. Soms hebben wij dus een complete maaltijd met 35% korting op tafel staan.

Review

En ja, ik heb natuurlijk mijn blog waardoor ik het voorrecht heb dat ik ook op perslijsten sta. Daardoor kan ik zo nu en dan producten gratis proberen om hier vervolgens een artikel over te schrijven.

Bespaar jij op je boodschappen? En hoe doe je dat dan? Vertel het me in een reactie!


4 responses to “Food | Goedkoop boodschappen doen, hoe doe je dat?

  1. carola schreef:

    Herkenbaar. Hier is het enkel nodige dingen kopen en geen dingen die niet perse nodig zijn zoals snoep koek enz. En rijstewafel of cracker is net zo lekker

  2. Minke Maria schreef:

    Groenten kopen uit het seizoen en daarvan niets weggooien, vlees beperken tot de kleinste portie van de maaltijd, aanbiedingen volgen en voorraad aanleggen zorgen er voor dat ik soms niet boven de 15 euro uit kom met boodschappen, maar meestal is het 25 tot 30 euro voor 2 man.

  3. Vlijtig Liesje schreef:

    Jazeker! Ik maak een weekmenu en gebruik de aanbiedingen. Dat scheelt al een heleboel.

  4. […] vorige budget artikel werd heel goed gelezen. Daarom heb ik besloten er mee door te gaan. Zo nu en dan zal ik dan […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: