Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Overdenking | Zien en zijn

op 01/08/2015

Zien en zijn

Zien en zijn. Wanneer zie je en wanneer ben je? Ben je wel die persoon die anderen zien? Zie jij wel wie de andere persoon echt is? Vragen die me soms wel eens bezig houden. Vooral of ik wel ben wie anderen zien. Maar wat is nou belangrijker? Dat mensen je zien zoals je bent of dat je bent zoals anderen je willen zien?

Wie ben ik?

Die vraag is natuurlijk makkelijk te beantwoorden. Ik ben Patricia, ik ben 32, getrouwd met Daphne, mama van Bjarne Tim. In het dagelijks leven werkzaam als postbezorger en krantenbezorger. Daarnaast heb ik overgewicht en een bril. Maar dat zijn natuurlijk gewoon dingen die mensen kunnen zien als ze naar me kijken of van me kunnen weten.
Maar wie ben ik verder? Wat zien mensen niet van me terwijl ik dat wel ben? Hoe wil ik dat mensen me zien? Hoe kunnen mensen me zien? Wat zijn eigenschappen en karaktertrekken die ik van mezelf ken? Ik zet er een paar op een rijtje.

  • Onzeker
  • Afwachtend
  • Vriendelijk
  • Behulpzaam
  • Muzikaal
  • Goed in het schrijven van gedichten

Dit zijn slechts enkele dingen die ik zo in een split second kan bedenken. Maar is dit ook wat mensen echt van mij zien? Of kom ik juist helemaal niet zo over? Ik zou het leuk vinden als jullie dat in een reactie achterlaten.

Wat zie ik in de ander?

In een ander probeer ik altijd het goede te zien. Dit klinkt misschien heel cliché matig, maar het is wel zo. En nee, dat lukt natuurlijk niet altijd. Lang niet altijd, daar ben ik dan ook eerlijk in.  Negatieve eigenschappen van iemand zie ik soms sneller, maar daar probeer ik dan ook weer omheen te kijken. Het is niet altijd even makkelijk, soms duurt het een tijdje, maar vaak lukt het me uiteindelijk toch wel om ook het goed in iemand te zien. En dan zie ik iemand misschien enigszins zoals hij of zij echt is. Of zoals hij of zij zou willen dat ik hen zie. Daarmee is dan dus ook gelijk een doel bereikt. Zien en zijn worden dan één.

Zie jij iemand altijd zoals hij of zij is of gezien wil worden? Of heb je hier ook wel eens moeite mee? Laat het me weten in een reactie.

Dit artikel is geïnspireerd op: Weekbrief nr. 24 d.d. 27 juli 2015, A. Ziere-Laarman, © Het Apostolisch Genootschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: