Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

19 vragen aan… Patricia

op 03/08/2015

19 vragen aan...

Geïnspireerd door mijn eigen overdenkingsartikelen was ik benieuwd naar hoe mijn lezers over bepaalde vragen denken. Benieuwd naar hun antwoorden, meningen en visies. Daarom besloot ik op mijn blog de ruimte te maken om hen aan het woord te laten. Vanaf nu vind je op maandag dus de rubriek 19 vragen aan…

Deze week geef ik zelf antwoord op de vragen. Ik ben namelijk in afwachting van een aantal mensen die de vragen momenteel beantwoorden, maar dat zou te kort dag zijn om van hen te verlangen dat ik vandaag wat kon publiceren. En aangezien ik nog niet aan de beurt ben geweest vond ik het wel zo eerlijk dan ook mijn eigen antwoorden te geven.

Wil jij ook meedoen? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel of stuur mij een berichtje via de contact pagina. Je hoeft geen blog te hebben om mee te kunnen doen, iedereen kan meedoen.

1. Ben jij wie je diep van binnen zou willen zijn, of zou je wat aan jezelf willen veranderen?

Ik zou zelfverzekerder willen zijn en me sneller open willen stellen in voor mij nieuwe situaties. Nu kijk ik nog heel erg de kat uit de boom als ik ergens kom waar ik de meeste mensen niet ken. Dan ben ik heel stilletjes en eigenlijk zit ik dan het liefste ergens in een hoekje de boel te observeren zonder mee te doen. Maar liever zou ik me gewoon willen durven mengen in nieuwe situaties. 

2. Wat zou je het liefste veranderen op de wereld als je één ding kon beïnvloeden?

Dat er meer respect voor de medemens zou zijn. En dat iedereen gewoon mag zijn wie hij of zij is. Dus ongeacht sexe, geaardheid, huidskleur, afkomst of noem allemaal maar op.

3.Heb jij voor je gevoel altijd zelf de regie over je leven gehad?

Ja en nee. Ik heb wel altijd kunnen doen wat ik wilde en mijn eigen keuzes kunnen maken. Maar in de periode dat mijn vader ernstig ziek was leefde ik eigenlijk ook wel deels op de automatische piloot. Het klinkt misschien heel raar, maar toen probeerde ik toch wel mijn moeder te ontlasten in huis en deed ik toch wat vaker dingen die zij vroeg. Maar over het algemeen vind ik toch wel dat ik altijd wel de regie over mijn leven heb gehad ja.

4. Welke quote inspireert jou?

“Peace begins with a smile” (Vrede begint met een lach) van Moeder Theresa.

5. Ben jij religieus?

Ja. Ik volg bij het Apostolisch Genootschap. Maar als je regelmatig mijn artikelen leest dan weet je dat natuurlijk allang aangezien ik op zaterdag mijn rubriek met overdenkingen heb, geïnspireerd op de Weekbrief die wij thuis ontvangen.

6. Welke waarden en normen zou jij willen overdragen aan je kind(eren)?

Respect, behulpzaamheid, dat je mag zin zoals je bent en je je niet anders voor hoeft te doen om er maar bij te horen.

7. Is er iemand waar je sorry tegen zou willen zeggen terwijl het je maar niet lukt?

Momenteel niet geloof ik. Het duurt soms wel een tijdje voor ik echt sorry kan zeggen tegen mensen omdat ik dan niet precies weet op welke manier ik dat het beste kan doen, maar volgens mij is er nu niemand tegen wie ik sorry zou willen zeggen.

8. Hoe zou jij willen werken aan medemenselijkheid?

Door in mijn nabije omgeving mensen te laten voelen dat zij mogen zijn wie ze zijn. Ze veilig te laten voelen en te proberen door mijn gedrag hun te motiveren op een zelfde manier met hun nabije omgeving om te gaan. Respect staat hierbij denk ik wel voorop.

9. Wat is volgens jou de kortste weg naar geluk?

Doe wat goed voelt voor jou. Probeer je dromen te verwezenlijken zolang ze natuurlijk enigszins haalbaar kunnen zijn.

10. Welke droom komt steeds weer terug?

Ik heb niet echt een droom die steeds terug komt. Maar wel een droom die ik ooit hoop te verwezenlijken. Namelijk zelf een kindje op de wereld te mogen zetten. Maar daar moeten we natuurlijk zelf een keer actie voor ondernemen.
Daarnaast droomde ik er vroeger altijd van om actief iets met muziek te gaan doen. Ik ga hier nog niet teveel over zeggen, maar hier zijn wel de nodige ontwikkelingen in. Maar goed, meer hierover later misschien een keer.

11. Met welke wereldleider zou jij een dag willen ruilen en waarom?

Dit vind ik zelf eerlijk gezegd ook wel een lastige. Ik denk dan aan Poetin omdat ik het homobeleid in Rusland niet uit kan staan en hun veto rondom de MH17 afgelopen week.

12. “Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt” Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen?

Doordat ik soms te onzeker ben om bepaalde dromen of verlangens na te streven. 

13. Wat maakt jou bijzonder?

Geen idee eigenlijk. Misschien mijn talent om gedichten te schrijven, om gevoelens en gedachten aan het papier toe te vertrouwen?

14. “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Wanneer heb jij voor het laatst iets gezegd terwijl je liever wilde zwijgen?

Ik ben meer van het eerst 1000 keer nadenken voor iets te zeggen, dus ik zou het eerlijk gezegd echt niet weten. 

15. Wat heb jij ervaren aan liefde in je leven?

Dat mensen van je blijven houden ook als je fouten maakt in je leven. En dat een kind je echt onvoorwaardelijk liefde kan geven. 

16. Op welke gebieden ben jij gegroeid op persoonlijk gebied?

Zelfacceptatie. Toen ik ontdekte lesbisch te zijn was die zelfacceptatie ver te zoeken. Maar inmiddels leef ik mijn leven zoals ik wil en heb ik mezelf geaccepteerd zoals ik ben. 

17. Wanneer maakte jij een verschil in je eigen leven? Wanneer koos je nou ECHT voor jezelf?

Toen ik de relatie met mijn ex verbrak denk ik. Toen was ik vrij en hoefde geen verantwoording af te leggen over wat ik deed en waarom ik dat deed. 

18. Welke levenswijsheid heb jij geleerd in je leven tot nu toe?

Dat je mag zijn zoals je bent zolang je ook een ander maar in zijn of haar waarde laat. 

19. Leef je momenteel het leven zoals je dit op de basisschool voor ogen had?

Nee. Op de basisschool had ik nog het standaard plaatje van man, vrouw en kind voor me. Dat is nu wel even anders natuurlijk. 

Over Patricia:

  1. Hoe heet je? Patricia
  2. Wat is je leeftijd? 32
  3. Heb je een blog? Ja, Patricia neemt je mee

Patricia


2 responses to “19 vragen aan… Patricia

  1. Jenn schreef:

    Leuk om ook je eigen antwoorden te lezen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: